Poznate ličnosti koje su prošle torturu zbog potomstva, njihova iskustva vraćaju nadu: „Ostao mi je samo jedan zdrav jajnik, šanse su bile male“

poznati borba za potomstvo

Svaki bračni par prolazi kroz razna iskušenja, a kroz ona najteža- borbu za potomstvo svaki treći par u Srbiji, sudeći prema poslednjem istraživanju. Sa ovom teškom, često veoma mukotrpnom bitkom i do skoro tabu temom, susrele su se i naše najveće zvezde koje su svoja iskustva javno i podelile.

Među prvima procesu vantelesne oplodne podvrgla se folk zvezda Ceca Ražnatović, dok je o ovoj temi prvi otvoreno govorio bračno-estradni par koji čine Biljana Jevtić i Aca Ilić.

d5738b001194548529a74cf9c8bd99115a86059d

Bilja i Aca nisu krili da su čak deset godina pokušavali da se ostvare u ulozi roditelja, a ta želja ispunila im se 1999. odmah nakon bombardovanja, kada je na svet stigao naslednik kom su dali ime Ivan.

Bili smo u Gornjem Milanovcu kod Acinih roditelja i meni je stalno bilo muka. Kada smo se vratili za Beograd otišla sam na pregled i posle nekoliko dana lekar mi je javio da sam trudna. Aca je tad bio u kupatilu, a ja sam počela da plačem. Kada me je čuo kako plačem, istrčao je, zabrinut da se nešto nije desilo. Tada sam mu rekla lepu vest. Bili smo neizmerno srećni- ispričala je Biljana jednom prilikom.

Danas pevači uživaju u mirnom, porodičnom životu sa svojim 24-godišnjim sinom na čiji uspeh su veoma ponosni. Nedavno su za Grand govorili o muzičkom talentu svog naslednika, a priznali su da će ga podržati ako se odluči da krene njihovim stopama.

-On je sada u onim godinama kada je spoznao kvalitet i sada samo sluša one prave pesme od pravih izvođača. Možda se pojavi i u „Zvezdama Granda“, ali prvo da završi fakultet, mi ćemo ga svakako podržati – rekao je Aca.

f3de05a2e6fefeeffa4768bf69eae026934c4864

Svetlana Ceca Ražnatović nije krila da je pomoću medicine prvi put ostala u drugom stanju. Iako je bila veoma mlada, pevačica je morala da potraži stručnu pomoć kako bi Željku Ražnatoviću rodila prvo dete.

Dolaskom Veljka Ražnatovića na svet 1995. godine Ceca je ispunila svojn san da postane majka, a o veštačkoj oplodnji otvoreno je govorila nekoliko godina kasnije.

Imala sam samo 22 godine kad sam otkrila da imam problem da zatrudnim, pa sam se opredelila za program vantelesne oplodnje u bolnici „Narodni front“, kod doktora Milenka Proročića koji je izuzetan stručnjak. Nisu me interesovale predrasude koje su u to vreme vladale u Srbiji, jer sam više od svega želela da dobijem dete. Moj pokojni suprug me je apsolutno podržao i učestvovao sa mnom u kompletnom programu, iako je bilo evidentno da on nije imao problem, budući da je već imao sedmoro dece priznala je Ceca 2009. godine. Ipak, sa drugim detetom je bilo mnogo lakše, te je Anastasiju dobila prirodnim putem.

SVETLANA RAZNATOVIC CECA OK FOTO MUNJA 54

Još jedna pevačica je deset godina pokušavala da se ostvari u ulozi majke,a na kraju je jedina opcija bila ventelesna oplodnja. Ivana Selakov ne krije da je u 39. godini zatrudnela zahvaljujući naprednoj medicini.

-Odlučila sam se za vantelesnu pre svega zbog mojih godina i činjenice da nemam šta da čekam. U Srbiji ima vrsnih profesionalaca u toj oblasti, koji su egal sa onima u svetu- govorila je pevačica koja danas uživa u društvu svoje ćerkice Krune i supruga Predraga Mirkovića.

ivana selakov 2 ok

Voditeljka emisije “Praktična žena” Nataša Pavlović silno je želela da nakon sina Olega, kojeg je dobila 2011. godine u braku sa producentom Predragom Pavlovićem, rodi i drugo dete. Ipak, ta borba potrajala je čak pet godina, tokom kojih je u nekoliko navrata prolazila kroz teške trenutke, o čemu je u više navrata govorila javno.

Otkada je moj Oleg napunio godinu dana, želela sam da dobije brata ili sestru. Punih pet godina nisam mogla da ostanem u drugom stanju i išla sam na preglede i kontrole, ali sve je bilo u redu. Razmišljala sam o raznim metodama, ali, eto, izgleda da prevelika želja kod žene može da dovede do kontra efekta. Pričam sada veoma otvoreno, jer smatram da moje iskustvo može da bude ohrabrenje mnogim ženama koje su u sličnoj situaciji u kojoj sam ja do nedavno bilaispričala je voditeljka.

Isti vremenski period bio je obeshrabrujući i za Seku Aleksić i njenog supruga Veljka Piljkića koji su tokom pet godina braka bezuspešno pokušavali da postanu roditelji. Pevačica je 2011. godine doživela spontani pobačaj, a lekari su ustanovili da se radilo o vanmateričnoj trudnoći.

Seka je oduvek maštala da postane majka, a posle dugogodišnje borbe u tome je uspela zahvaljujući vantelesnoj oplodnji.

Tokom prve trudnoće veru je pronalazila u doktorki koja joj je, kako je izjavila, bila druga majka, ali i crkvi. O saznanju da će se ostvariti u najlešoj životnoj ulozi govorila je za brojne domaće časopise.

-Znam da će zvučati kao fraza, ali to se zaista ne može opisati. Srce mi je toliko lupalo da sam mislila da će mi iskočiti iz grudi. Taj proces je veoma zahtevan. Lekari su mi rekli da mirujem, da se posvetim stvarima koje me opuštaju i, najvažnije da se u potpunosti izolujem od stresa- ispričala je tada pevačica, a danas su njen centar sveta Jakov i Jovan.

Nekadašnja pevačica grupe „Tap 011“ i „Negativ“, Ivana Peters, takođe je oduvek maštala da postane majka. Svoju želju, uprkos zdravstvenim problemima, uspela je da ostvari 2006. godine kada je na svet donela devojčicu Saru.

-Imala sam policistične jajnike i morala sam to da saniram. Posle operacije ostao mi je samo jedan zdrav jajnik i moje šanse da postanem majka postale su još manje- rekla je Ivana.

Slađi Allegro je dugo trebalo da se ostvari u ulozi majke. Nakon dva spontana pobačaja, otvoreno je u medijima govorila o teškom periodu kroz koji je prolazila. Ipak, treća trudnoća donela joj je mnogo radosti, iako je svih devet meseci morala da održava trudnoću i mirije.

Nije mi trebalo snage za novu trudnoću, trebalo je vere. Svako ko ima jasan cilj u životu ne sme da posustaje. To nije dozvoljeno. Morate se boriti, a pogotovo što se potomstva tiče. Vera, nada i strpljenje, to je najvažnije– poručila je Slađa dok je u stomaku nosila Milu.

SLADJA ALEGRO 2

I njena koleginica, hrvatska pevačica Pamela Ramljak imala je istu sudbinu, o čemu su obe govorile u emisiji “Nikad nije kasno”.

Obe smo imale isti broj spontanih pobača i preživele smo istu torturu, pošto smo morale da budemo pod terapijama i to tokom cele trudnoće. Ne vežu nas tako lepe stvari, ali izborile smo se- ispričala je Slađa u šouu veterana.

Osim sina Antuna, Pamela je uspela da iznese još jednu trudnoću i na svet donese devojčicu kojoj je dala ime Maria.

Glumačko – bračnom paru Slobodi Mićalović i Vojinu Ćetkoviću, takođe, nije polazilo za rukom da se ostvare u ulozi roditelja. Godinama su bezuspešno radili na potomstvu, a posrećilo im se zahvaljujući lozi Svetog Simeona Mirotočivog sa Hilandara. To je pre nekoliko godina u emisiji „Opasnice“ otkrio teolog Miloš Stojković, inače poverenik igumana Hilandara.

Naša poznata glumica Sloboda dobila je bliznakinje pomoću čudotvorne loze sa Hilandara. Pričala mi je to Sloboda, koja je, takođe, prijatelj manastira. Njoj je lozu doneo kolega Ivan Bosiljčić, preko svojih prijatelja, jer Vojin i ona četiri i po godine nisu mogli da imaju decu. Zahvaljujući lozi, oni su dobili bliznakinje Veru i Milu-otkrio je teolog Stojković.

NE PROPUSTITE I

Foto: Z.K.Munja/Instagram,
Autor: I. Ankić