Ovo je pesma koju Dejan Matić ne može da peva: Istinita priča koja je pretočena u tekst kida srca: „Bio mi je prijatelj i desna ruka“

dejan matic 11 ok FOTO MUNJA 2

Brojni tekstovi pesama napisani su po istinitim pričama, ili su ih ljudi vezali za određene događaje u njihovim životima koji ih vezuju za emotivne reči.

Ipak, neki tekstovi nose veliku težinu, a upravo takav je urađen za pesmu „Amanet“ koju Dejan Matić nikada nije uspeo da otpeva na svom nastupu.

Pesma je, nažalost, napisana po istinitom događaju. Pre 13 godina sam izgubio prijatelja koji mi je bio desna ruka. Vozio je i radio sa mnom. Mare je, znajući tu priču, napisao tu pesmu. Tada sam već bio pri kraju albuma i pitao me da li hoću da dođem u studio da čujem pesmu ili ne. Kada sam čuo pesmu „Amanet“, samo sam ga pitao ko će ovo da otpeva. Rekao je da ću morati ja – započeo je Matić, pa nastavio:

DEJAN MATIC NNK SNIMANJE 08022023 FOTO MUNJA 48 ok

Tada sam skupio snage da je otpevam. Jednom sam je uživo do pola otpevao. Kamo sreće da takva pesma nije morala ikada da se napravi– ispričao je pevač u jednoj emisiji na Kurir televiziji nedavno.

BONUS VIDEO:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: S. Č.