Login/Registracija

Oglasio se ADVOKAT nakon zabrane gradonačelnika Pule: “ ILI ĆE SE KONCERT ODRŽATI ILI ĆE PLATITI ŠTETU“

Vest koja je tresla region prošle nedelje nakon odluke gradonačelnika Pule da zabrani koncert naših pevača u ovom gradu izazvala je žestoku polemiku u javnosti, a sada je ceo slučaj završio u njihovom sudu.

Firma koja organizator otkazanog koncerta, podnela je tužbu Trgovačkom sudu protiv Pula sporta, dvorane gde je trebalo da se održi pomenuti nastup, a sad su isplivali novi detalji.

Mogu vam potvrditi da smo podneli tužbu Trgovačkom sudu. Ročište je zakazano je za 10. mart 2023. u 9:00 sati, te će odluka o predloženoj privremenoj meri uslediti nakon ročišta. Mi samo želimo da se ispoštuje ono što stoji u ugovoru – izjavio je za „Večernji list“ advokat koji zastupa firmu u čijoj organizaciji je koncert i dodao:

Ako bi sud izdao privremenu meru, koncert bi se održao u u Puli u najavljenom terminu. Ako to ipak ne bude slučaj, od Pula Sporta ćemo tražiti naknadu štete.

Sud, inače, može da zabrani održavanje koncerta samo ako postoji opravdana sumnja da će ta muzika širiti nacionalnu, versku, političku mržnju, te izazvati nerede.

Keba se nedavno oglasio i otkrio da je smiren povodom cele situacije.

Ne osećam nikakav nemir povodom svih tih dešavanja oko koncerta u Puli. Taj čovek koji je doneo tu nerazumnu odluku, nije sam u toj priči. Kako se kaže: „Pada sneg da pokrije breg, ali i da zver otkrije trag“. Otkriće se svi oni koji i te kako stoje zajedno u dogovoru sa njim. Šta misle da će dobiti sa time to je njihova stvar, lično mislim da gube – istakao je pevač.

Pozdravio bih sve one širom Hrvatske, ima ih na hiljade i hiljade, a znam sigurno da i te kako vole moju i Aninu pesmu. Na kraju sa zadovoljstvom da dodam da živim u zemlji Srbiji, koja nikada neće pribegavati takvim merama zabrane muzike i razmene kulture ikakve uopšte. Toliko – dodao je Keba tada za gorepomenut medij.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: S. Č.