PRAVA SEOSKA IDILA: Pogledajte kako izgledaju kuća i imanje Ere Ojdanića, jedan detalj iz dnevne sobe svima privukao pažnju (VIDEO)

Pevač Era Ojdanić otvorio je za Grand vrata svoje kuće u selu Leskovac nadomak Lazarevca gde poseduje i veliko poljoprivredno imanje.

Ojdanić u svom vlasništvu pored kuće ima farmu, restoran, kao i sada već čuveni motel na Ibarskoj magistrali koji je poklonio naslednicima.

kuca i imanje ere ojadnica 66
Kuća i imanje Ere Ojdanića

U prostranom dvorištu se nalaze velika i jedna mala pomoćna kuća, a Era kaže da se u selu i na svom imanju oseća najbolje.

-Ovo je selo i ko god da dođe mora nešto da odradi. Ne mogu sve sam. Kad dođe neka cica -mica, ja joj odmah kažem da usisa, zalije cveće, odmah joj nađem posao. Nema hleba bez motike, pa tako ni kod mene – rekao je Era.

Screenshot 2024 01 10 102701
Kuća i imanje Ere Ojdanića

U kući na dva nivoa čitavom dužinom se prostire veliki hol, u kom pevač gaji cveće, a koji vodi u veliki dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom.

Kako kaže, pravi je domaćin te se odlično snalazi čak i u kuhinji.

-Kako da ne! Ja sam sve naučio od moje pokojne majke i supruge. Navikao sam, sve znam da radim i da kuvam i da mesim i da očistim i počistim – istakao je Era za Grand.

kuca i imanje ere ojadnica 3
Kuća i imanje Ere Ojdanića

Era priznaje da osim na imanju gde obilazi životinje, najviše vremena provodi u kuhinji, a da je pravi domaćin dokazao je kada je za ekipu Granda skuvao kafu, ali i napravio gibanicu.

-Imam obaveze od ranog jutra do kasno u noć. Svi poslovi moraju da se obave na vreme, jer imam domaće životinje, tako da jedno domaćinstvo mora da funkcioniše od ranog jutra do kasno uveče – rekao je Era.

kuca i imanje ere ojadnica 4
Kuća i imanje Ere Ojdanića

Prostrana kuhinja sa svim pratećim elementima sva je u roze boji, a on je sve opremio onako da njemu i njegovoj porodici bude lepo i udobno.

kuca i imanje ere ojadnica 5
Kuća i imanje Ere Ojdanića
Screenshot 2024 01 10 101244

Iz kuhinje se ulazi u trpezariju gde se nalazi veliki sto koji je Era napravio za decu i unuke, i dodao da svi zajedno tu ručaju kada slave rođendane, krsnu slavu i ostale praznike.

kuca i imanje ere ojdanoca 6
Kuća i imanje Ere Ojdanića

Ogromna dnevna soba je centralna prostorija u njegovom domu, a pored ugaone garniture i polica, tu su i brojne nagrade koje je pevač osvojio za pedeset godina karijere.

kuca i imanje ere ojadnica 8
Kuća i imanje Ere Ojdanića

U ovoj prostoriji posebno mesto zauzima fotografija njegove pokojne supruge Ljupke, za koju Era kaže da je najviše voleo od svih žena.

Ona je i dalje tu i biće dok sam ja živ. Ona je među nama i sa nama i za Badnje veče, za krsne slave itd. Život ide dalje. Ona je bila takva lafica, znala je kakav je moj posao, ali je bila sigurna da je nikad ne bih izneverio i ostavio – istakao je Era za Grand.

kuca i imanje ere ojadnica 9
Kuća i imanje Ere Ojdanića

Pevač u selu poseduje i veliki plac koji se prostire na nekoliko hektara, a na kome gaji domaće životinje i sadi baštu za svoje potrebe.

kuca i imanje ere ojadnica 47
Kuća i imanje Ere Ojdanića

Kuća i imanje Ere Ojdanića

kuca i imanje ere ojadnica 11
Kuća i imanje Ere Ojdanića

Pored toga, Ojdanić je vasnik i velikog motela koji se nalazi samo nekoliko kilometara od kuće, a koji su sada pruzeli njegovi naslednici.

kuca i imanje ere ojadnica 99
Kuća i imanje Ere Ojdanića

Kako izgleda kuća i imanje Ere Ojdanića, pogledajte u videu na početku teksta.

PROČITAJTE I:

Foto: Grand,
Autor: A. Milinković