Ko je tata Ogenjena Amidžića? Voditelj je talenat nasledio od njega

ognjen amidzic izveo sina i zenu iz porodilista

Voditelj i muzičar Ognjen Amidžić rođen je u Šapcu 17. juna 1975.godine. Njegov otac Zoran bio je novinar i urednik dopisništva TV Beograd iz Šapca koji je zajedno sa ekipom ubijen 1991. na Baniji kada se vraćao nakon obavljene repotraže sa ratišta u Hrvatskoj.

Nakon očeve smrti Ognjen počinje da radi na TV Šabac gde je vodio muzičku emisju „Vi-Džej 015“. Počinje prvo da radi na radio-stanici Beograd 202, a potom i na Radio-televiziji Srbije na kojoj je vodio, u to vreme, popularnu muzičku emisiju Garaža.

ognjen 12
Printscreen youtube AmiG Show


Godine 2001. prelazi na TV Pink, na kojoj osmišlja novu zabavnu formu Jutarnjeg programa. Gosti su mu dolazili u krevet, a on je emisiju vodio u pidžami.

Kasnije je tu ideju proširio i na ostale Pinkove pridružne stanice u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori koje su poput nekadašnje JRT zajedno realizovale emisiju nazvanu „Balkan net“.

Posle završene gimnazije u Šapcu, odlazi na studije u Beograd.

Godine 2005. zajedno sa Marinkom Madžgaljem osniva grupu Flamingosi, a na TV Pinku imali su emisiju „Ćao Darvine“.

ognjen 22

Na TV Pink trenutno vodi emisiju „Amidži šou“ u kojoj je voditelj i Oskar, Ognjenov alter ego. Bio je i voditelj rijaliti programa „Zadruga“.
Amidžić je u svom rodnom kraju završio srednju školu, a na Filozofskom fakultetu u Beogradu započeo je studije istorije koje nije završio.

BONUS VIDEO: Stefan Kosmajac postao tata: „Prvo pa muško“

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Printscreen,
Autor: A.Dačić/Espreso