„Volim da uzmem i znam kako“ Pitali smo poznate ko je kralj bakšiša, odgovori su urnebesni (VIDEO)

Bakšiš je postao deo srpske tradicije, a najomiljeniji je svakako među pevačima, iako mnogi to poriču. Neki su od bakšiša nekad mogli da kupe stan, kola, a da li je i danas tako, za Grand su govorili upravo pevači koji se ne stide da o novcu javno i govore.

Da li zaista ima bakšiša u kafani i ko koliko uzima, ali i ko su kraljevi bakšiša saznajte u nastavku.

LJUBA PERUCICA GP SNIMANJE 16102023 FOTO MUNJA 21
Ko je kralj bakšiša?

-Zavisi kako u kojoj, ali ima. Ne mogu da kažem da nema bakšiša – iskren je Ljuba Perućica za kojeg mnoge kolege tvrde da je jedan od onih koji dobro prolazi u kafani kada je reč o ovoj svojevrsnoj nagradi, dok njegova koleginica Milica Jokić tvrdi da su stvari ipak drugačije.

-Nema toliko od tog bakšiša nego, eto, više je to onako da odeš na fiksnu cenu i dobiješ ono za šta si dogovoren – smatra Milica.

MILICA JOKIC PZD SNIMANJE 09102023 FOTO FILIP 23
Ko je kralj bakšiša?

Kada je reč o pop muzici, situacija je malo drugačija. Pop pevač Dženan Lončarević ističe da se kod njega bakšiš ne lepi.

-Ja imam gitaru, pa me nešto ne gađaju tim. Vidim da se na veliko priča o bakšišu, evo ja nemam bakšiš – rekao je Dženan za Grand.

DZENAN LONCAREVIC ASMM SNIMANJE 17102023 FOTO MUNJA 25
Ko je kralj bakšiša

Ako uopšte danas i postoji neko kome nije jasno šta je to bakšiš, poznati harmonikaš Dragan Stojković Bosanac tu je da razjasni čitavu situaciju. Boske je naime dao definiciju ove „zabavno-muzičke pojave“:

-Bakšiš je najveći vid zadovoljstva nekom kome sviraš. Ne može ti prepisati kuću, ne može ti prepisati nešto – objašnjava Bosanac.

Cipka progovorila o braku

Večito pitanje da li postoje kraljice i kraljevi bakšiša razrešila je Aleksandra Tadić Cipka.

-Poručujem da dođete tamo gde ja pevam pa da vidite ko je kraljica bakšiša – samouvereno kaže Aleksandra, a Ljuba Perućica dodaje:

-Ima pevača koji znaju da uzmu bakšiš i ne stide se toga. Biću neskroman pa ću reći da sam i ja među njima. Ne stidim se da uzmem i volim da uzmem. A mislim da imam i dovoljno iskustva da znam kad i kako da ga uzmem.

dzejla ramovic potkacila kolege 2

Mnogi se i dalje zavavljaju na direktno pitanje ko je kralj bakšiša, pa tako Milica Jokić spremno odgovara.

-Evo nek bude da sam ja, šalim se – nasmejala se pevačica, dok njena koleginica Džejla Ramović ima drugačije mišljenje.

-Đani, možda je on, ne znam. To je ono gde sam videla puno snimaka. A za ostalo, nisam baš sigurna – tvrdi Džejla.

OLIVER MIJANOVIC GP SNIMANJE 16102023 FOTO MUNJA 20

A kada je situacija obrnuta, određene pesme otvore dušu i samim pevačima koji su u stanju da se i sami maše novčanika i okite muziku, a neretko im i po koja suza krene niz obraz.

Pevači su otkrili i koja pesma njih uvek pogodi u kafani.

-Ne mogu da se uhvatim za jednu određenu pesmu, ali mogu da izdvojim izvođače čije pesme volim da čujem. To su Saša Matić, Aco Pejović, Šaban Šaulić, pravi boemski pevači. Naravno i Toma Zdravković je tu neizostavan – kaže Oliver Mijanović.

BOJAN MAROVIC LK SNIMANJE 11102023 FOTO MUNJA 57

Slično bude pogođen i Bojan Marović, koji priznaje šta mu posebno dotiče dušu.

-Ja sam čovek koji voli sevdah, a kada neko zna da peva Šabana Šulića dobro, verujte mi to je, uh! – priznaje Bojan Marović, dok se Džejla Ramović u kafani samo uz jednu pesmu hvata za novčanik.

-Kada tražim pesmu to je „Ovo je priča o nama“ i onda dam bakšiš. U suštini me retko kad nešto pogodi, osim kada neko počne da peva upravo tu pesmu – priznaje Džejla.

b19468dda26bac8ee98a82fa72a5fc526502463d

Dženan Lončarević nekada je češće odlazio u kafanu, te je znao da čašćava kolege. Danas to radi ređe, ali ipak uvek ispoštuje kolege, pogotovo kada pevaju narodnjake.

-Mislim da nema neke razlike između mene i drugih, volim da sednem sa društvom i da naručim neke narodnjake,a uvek naručujem od Ljube Lukića „Samo noćas ja vas molim“. To je pesma koju najviše volim da čujem kada neko svira – priznaje Dženan.

Cipka volim pesmu „Hvala ti za ljubav“, Ljuba Matićevu „Ja sam čovek od mesa i krvi“, dok Zoran Dašić Daša naročito voli jednu romsku numeru.

-Davao sam ali nikada previše jer nisam od onih koji su imali nešto puno para da bi puno i davali – objašnjava Daša.

Bane Mojicevic 20 godina Zvezde Granda

Emocije su uvek nezaobilazne kada je muzika u pitanjeu, a pojedini pevali priznaju da ih ponekad ozbiljno dodatkne i numera koju samu izvode, zbog koje krajnje neočekivano puste suzu.

-Često zaplačem, i uz pesme koje ja pevam i uz neke druge. Juče sam poslednji put zaplakao, a najviše me dotaknu pesme koje piše i komponuje moj brat Bane Opačić – otrkiva Bane Mojićević.

bosanac birao izmedju cece i viki 2
Ko je kralj bakšiša?

Dragan Stojković Bosanac ima drugačije viđenje od suza tokom pesama.

-Ne, ne, to može da zaplače samo u pijanom stanju, pa ti onda nešto padne na pamet. Pa ti se nešto stužiš. Pa kad se probudiš kažeš: „Ja budale, šta napravih sinoć“ – objašnjava Boske.

Šta sve govore poznati pevači o balšišu i ko je zaista kralj bakšiša, pogledajte u videu na početku teksta.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić