Login/Registracija

OVAKO SU PEVAČICE IZGLEDALE NA POČETKU SVOJE KARIJERE: Jedna je napustila fakultet, dok drugu ne bi ste prepoznali (FOTO)

Mnoge naše pevačice svoje muzičke karijere započele su u ranoj mladosti, još kao tinejdžerke. Ljubav prema muzici gajile su od malih nogu, pa su se tako vrlo brzo latile mikrofona, a napornim radom, trudom i talentnom danas su u samom vrhu kada je reč o pevanju.

Iako nije bilo lako probiti se na estradu, vrlo rado se prisećaju svojih početaka, prvih bakšiša i prvih nastupa, a ono što je zanimljivo jeste kako su izgledale naše pevačice kada su započinjale svoju karijeru..

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović počela je da se profesionalno bavi muzikom kada je imala samo 15 godina i već je bilo jasno u kom pravcu će ići njena karijera, budući da je tada izdala svoj prvi album „Cvetak zanovetak“.

Nakon prve pesme usledili su brojni hitovi koji su ekranizovani skupim spotovima, a pevačica se trudila da u svakom narednom izgleda sve bolje.

Nisam karijeru započela ispod šatora, ja sam sa 10 godina počela da pevam, pevala sam svadbe, rođendane, ispraćaje. Bila sam čudo od deteta, pa smo otišli u Sutomore na odmor, a poslednji dan smo otišli na večeru gde je bio bend uživo. Tada su pitali da li jedna mala može nešto da otpeva. Gledali su ko je „koleginica“, a ja sam imala tada 11 godina. Čovek je pitao: Ovo dete? Da li se šalite sa mnom? Već je bio fajront, razišli su se gosti, ja zapevam pesmu Nade Obrić i odjednom masovno se ljudi vraćaju u baštu i kreću aplauzi. Tada je šef zamolio moje roditelje da produže ostanak, da dobijem angažman, a ja sam tada već bila profesionalac. Ja sam kukala da ostanemo, jer je meni to značilo. Nadala sam se da će me čuti neko od bitnih ljudi, urednici i muzički producenti bili su jako rigorozni. Mene je čuo Mirko Kodić, koji je imao vikendicu na moru – pričala je Ceca za Kurir.

Lepa Brena kao mlada devojka započela je studiranje na Prirodno-matematičkom fakultetu, ali je ubrzo napustila školovanje i posvetila se muzici. Kako je više puta isticala, glavni motiv za to je što je želela da preuzme život u svoje ruke i počne da zarađuje.

Nekih šest meseci tokom studiranja sam bila jako gladna. Htela sam da uštedim novac i da na neki način budem ravnopravna sa mojim prijateljima koji nisu imali puno novca. Štedela sam tako što sam jela hleb i jogurt. Posle nekog februara mi se sve to smučilo i odlučila sam da uzmem svoj život u svoje ruke. Nisam imala uspešne, bogate i moćne roditelje. Otišla sam u Brčko tamo sam srela Lira šou, posle toga Slatki greh“, kaže Brena koja je tada odlučila da bude drska kako bi uspela u šoubiznisu.“Poručila sam im da trebaju da čuju devojku koja ume i zna da peva, na šta su oni meni rekli da je to veoma drsko. Ja sam im odgovorila: „Drska sam, baš zbog toga što znam da posedujem kvalitete“. Tada sam počela da radim sa njima, na veliko nezadovoljstvo mojih roditelja, koji su želeli da ja završim fakultet. Morala sam da uzmem život u svoje ruke. Sve nakon toga je istorija – pričala je Brena, prenosi „Mokrogorska TV“.

Nataša Bekvalac kada se pojavila u javnosti odmah je privukla pažnju svojim izgledom. Ona je pevala još kao tinejdžerka, prvo u školskom horu i na raznim priredbama, a potom profesionalno. Svoj prvi veliki uspeh ostvarila je kada je izdala album „Mala leđa“.

Bekvačeva se jednom prilikom prisetila svojih početaka i tada je otkrila kako su njeni vršnjaci gledali na to.

Moja škola je imala hor i odličnu profesorku muzičkog koja je mene odmah čula, još u prvom razredu i stavila za solistu celog hora. Postojali su razni muzički festivali na kojima je naša škola konkurisala, pa sam se tako kao solista upoznavala sa brojnim važnim ljudima, među kojima je bio i dirigent Joca Adamov. On je dirigovao i u ‘Toboganu’ koji je vodio Minja Subota. Ja sam se trudila, uz pomoć svoje mame, da to bude čitav scenski nastup, od garedrobe do scenskog pokreta koji je mama satima vežbala sa mnom, i to svaki pokret do detalja – pričala je Nataša u jednoj emisiji.

Milica Todorović zapažena je bila još na audiciji „Zvezde Granda“, i u to vreme nije bila punoletna.

Pevačica je na muzičkoj sceni prisutna od 2005. godine, a prvi album objavila je nakon pet godina.

Kad sam se ja pojavila u šou sa tako malo godina nisam znala gde bijem. Nije mi bilo dobro uopšte, znaš… Nisam mogla nijedan intervju da sastavim. To ide sa mladim godinama – pričala je Milica.

Ova devojčica pojavila se 2003. godine na audiciji za takmičenje „Zvezde Granda“, a sada je jedna od najpoznatijih i najatraktivnijih domaćih pevačica.

Devojčica sa slike je pevačica Milica Pavlović koja se tada prvi put pojavila u javosti.

Kako tada nije prošla dalje, osam godina kasnije, kad je već bila tinejdžerka, Milica je odlučila da ponovo pokuša.

Njena druga audicija zauvek će biti upamćena po rečima koje je uputila Saši Popoviću “Ja sam mislila da je ovde sve namešteno i da nema šanse da prođem”.

Taj razgovor nje i direktora “Grand produkcije” iznenadio je sve, a i danas se prepričava.

Foto: Z.K.Munja/Instagram/Printscreen/ A. Damnjanović,
Autor: B.Stuparušić