Jovan Marić često je šokirao javnost stavovima: „Prijateljstvo između muškarca i žene ne postoji“

preminuo jovan maric

Preminuli ugledni psihijatar i seksolog Jovan Marić bio je u više navrata gost Grand televizije, a tokom jednog od gostovanja govorio je o pojedinim zabludama u društvu, pa je tako objasnio da prijateljstva između različitih polova nema.

-Prijateljstvo između muškarca i žene ne postoji zato što jedno od to dvoje pre ili kasnije, a najčešće pre mašta o rečenici: „što da mi bude prijateljica kada može da mi bude ljubavnica“. I svi smo prošli kroz takve situacije, i muškarci i žene. I to je dokazano i utvrđeno. A žena bira muškarca koji će nju odabrati. Danas mnogi muškarci nemaju te hrabrosti, oklevaju, radije šalju neke poruke – ispričao je Marić za Grand.

preminuo jovan maric 2 1

On je naglasio i da se jednom godišnje u potpunosti moramo posvetiti sebi.

-Jedan dan u godini se mora posvetiti sebi, bilo daje to Nova godina ili rođendan., Ali to znači da jedan dan posvetite da analizirate sebe. Da procenite šta ste dobro uradili, šta niste, da imate neki plan. Slobodno kažite sebi: „Treba da mi se dogodi zemljotres u glavi“ Ili cunami, a to znači da od temelja treba da promenite nešto čime niste zadovoljni. Ne možete na primer sedeti 4 zida i govoriti kako se nemate sa kim da se družite a nigde ne izlazite. Pa kako mislite da ćete u 4 zida naći društvo. A tačno je da se taj cunami dešava kada se najmanje nadate. Moji otac i majka su se recimo upoznali u vozu. I ja sam se sa suprugom broj jedan upoznao u vozu – rekao je ranije Marić.

On je izneo i teoriju o tri nivoa intimnosti.

-Najniži nivo intimnosti je voditi ljubav sa nekim. Viši nivo je ljubiti se u usta. Prostiitutke se recimo ne ljube u usta. A najviši nivo je spavati sa nekim celu noć zagrljen. Poljubac je izuzetno važan a nauka kaže da može da bude kiseo ili sladak. Utvrđeno je da kiseo poljubac ima gotovo identičan DNK u pljuvačci sa drugom osobom i to nije dobro. A kada je sočan i sladak, tiu je na sceni različit DNK i to je jako dobro za produženje ljudkse vrste – tvrdio je Marić.

Psiholog je istakao i da danas dosta ljudi nije srećno zbog povećanih kriterijuma.

-Ako se nađe pamet i lepota kod jedne ženske osobe na žalost se često desi nesreća u privatnom intimnom životu. Zašto? Kontradiktorno je ali je veliki problem naći adekvatnog partnera jer se povećavaju kriterijumi – rekao je Marić.

jovan maric

On je svojevremeno istakao kroz šalu izneo svoj stav o crnkama i plavušama.

-Plavuše su atraktivne, ali kažu da su crnke opasnije. To me asocira na jednu staru izreku: U raju je lepša klima, ali u paklu je zanimljivije društvo. Šalu na stranu, ne može to da se generalizuje. Voleo bih da svi zapamte ovu rečenicu: Svaki čovek je neponovljivi eksperiment prirode. Da vulgarizujem kao neki seskolog pa da kažem sluzokoža je sluzokoža. Ali nije, uvek je nešto drugačije – govorio je Marić.

BONUS VIDEO:

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Printscreen youtube,
Autor: A.Dačić