Preminuo čuveni psihijatar Jovan Marić, njegovi stavovi dugo će se pamtiti

preminuo jovan maric 3

Čuveni psihijatar i seksolog prof. dr Jovan Marić je preminuo u 82 godini, a kolektiv klinike za psihijatruiju UKCS je objavio čitulju.
-S tugom i poštovanjem opraštamo se od našeg uvaženog profesora i bivšeg direktora. Neka mu je večna slava – navodi se u čitulji koju je objavio kolektiv klinike za psihijatruiju UKCS.

preminuo jovan maric 4

Marić je rođen 1941. godine. Završio je klavir u srednjoj muzičkoj školi, da bi potom upisao Medicinski fakultet u Beogradu 1964. godine. Tri godine je radio u bolnici u rodnoj Bijeljini, i to na hirurgiji, kao asistent na operacijama i na ginekologiji. Bio je redovni profesor Medicinske etike i Psihijatrije na Medicinskom fakultetu, Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Stomatološkom fakultetu u Beogradu, Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnnom Sarajevu, Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu i na Pravnom fakultetu.

preminuo jovan maric 2

Bio je upravnik dnevne klinike u Institutu za psihijatriju u Beogradu, pružao je psihijatrijsko veštačenje na sudu i bio ambasador u Nigeriji od 2014. do 2016. godine.

Marić je bio prepoznatljiv u javnosti zahvaljujući svojim raskrinkavanju tabua, i u medijima je često govorio o seksulanim odnosima, razbijajući društvene predrasude o muško-ženskim ljubavnim odnosima sa naučne strane.

BONUS VIDEO: Komemoracija i sahrana Šabana Šaulića

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Printscreen youtube,
Autor: A.Dačić