Đurđevdan obojen tugom: Biljana Jevtić i Aca Ilić obeležili krsnu slavu, evo i na koji način (VIDEO)

ACA ILIC I BILJANA JEVTIC PZD SNIMANJE 07112022 FOTO MUNJA 2

Biljana Jevtić i Aca Ilić obeležili su juče krsnu slavu, bez gostiju i muzike. uputivši molitve svom zaštitniku da sve čuva od nedaća, a bilo ih je prethodnih dana previše.

Mnogi vernici u Srbiji Đurđevdan slave kao krsnu slavu, veliki hrišćanski praznik za koji se vezuju brojni običaji i narodna verovanja, a koje poštuju i kojih se pridržavaju gotovo svi. Uspomenu na Svetog Đorđa, odnosno Georgija, svakog proleća evociraju svi hrišćani, a među mnogima su i poznati supružnici Biljana Jevtić i Aca Ilić koji su na najprikladniji način proslavili zaštitnika svoje kuće.

Uz ikonu, sveću, kolač i žito skladna porodica dočekala je svoje najmilije, ali s obzirom na to da je Srbija u žalosti zbog strašne tragedije koja se pre nekoliko dana dogodila, ove godine se i kod njih na nešto drugačiji način obeležila krsna slava.


Iako im do slavlja nije bilo, Biljana i Aca ispoštovali su tradiciju, a da su pravi domaćini svedoči fotografija iz njihovog porodićnog doma koja je osvanula na društvenim mrežama. Pored predivne dekoracije za koju je nesumnjivo bila zadužena pevačica, nije izostala ni bogata slavska trpeza.

0300cc9ddb8f7c5d67a96bfdba9797a8fc7cf65c


Ovoga puta bez muzike i gostiju, slava je izgledala drugačije nego prethodnih godina.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić