Login/Registracija

Teški momenti u životu Boška Đurovskog: „Ostavio sam suprugu u porodilištu i otišao u Australiju, nisam video dete 15 dana“

BOSKO DJUROVSKI FOTO MUNJA 1

Jedan od najboljih fudbalera sa ovih prostora Boško Đurovski koji je igrao za samo dva kluba Crvenu zvezdu i Servet iz Ženeve, otkrio je da ga je ljubav prema Zvezdi bila toliko jaka da je umesto da sačeka dolazak ćerke na svet putovao sa klubom u Australiju. I sve ovo se dešavalo u svega nekoliko sati.

-Osećao sam se u to vreme mlad, a sećam se da je Miloš Šestić imao dvoje dece. Kod nas fudbalera je vladalo mišljenje da kad neko dobije dete on je već mator igrač. Koliko sam voleo Crvenu zvezdu govori činjenica da kada je meni žena trebalo da se porodi, a moj klub putovao za Australiju, nisam imao nikakvu dilemu. Avion polazi popodne, a ja suprugu ostavljam prepodne u porodilištu – ispričao je Đurovski i otvorio dušu:

BOSKO DJUROVSKI FOTO MUNJA 2

– Kada pogledam sa ove distance vidim koliko sam bio opčinjen Zvezdom, jer nisam ostao da sačekam da mi se dete rodi, već sam bio u avionu DC10, a muštuluk mi donosi drug koji je radio na aerodromu. Ćerku sam video tek posle 15 dana – priznao je slavni fudbaler.

Fudbal je bio ključan i u njegovoj vezi sa suprugom Zoricom koju je upoznao u gradu.

-U to vreme je bilo par diskoteka u Beogradu, nije bilo kao danas. Postojao je „Akvarijus“ i mi smo ponekad posle utakmice odlazili tamo. Ja vidim jednu lepu crnu, zgodnu devojku. Preko mog prijatelja Ganeta koji je radio na vratima tog kluba raspitam se za nju. Rekao mi je da je jedna naša, koja je živela u Splitu. Tako smo se upoznali – ispričao je Đurovski.

Bošku je odgovaralo što ga ona nije prepoznavala kao fudbalera, a otrkio joj je čime se bavi zbog jednog pomena.

Pogledajte i:

-Ona u početku nije znala ko sam ja. U jednom od prvih razgovora rekao sam joj da idem za Split. U to vreme je bila godišnjica smrti Tita, i Zvezda je igrala sa Hajdukom, pa su nas pozvali da igramo ponovo sa njima. Rekao sam joj da igramo zbog Tita. Pitala me je šta radim, i tada samo joj otkrio da igram fudbal – ispričao je Boško koji ne krije da mu nije smetalo što ga ona nije prepoznavala kao nekog slavnog.

-U neku ruku mi je i prijalo što nije znala ko sam ja. Mada, tada je bilo drugačije, drugačiji su bili i muškarci i devojke. Sada su nekako više vrhunski fudbaleri i sportisti na meti žena. Toga nije bilo u to vreme. Tada sam je zavoleo i dan danas smo zajedno – zaključio je Đurovski.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić