Login/Registracija

Ćanina BOLNA ispovest o borbi sa tumorom: „Doktorka mi je rekla samo pogledaj u nebo i prekrsti se“

Cana

Pevačicu Stanojku Mitrović Ćanu svi znamo kao vedru i nasmejanu osobu koja uvek zrači pozitivnom energijom i puna je ljubavi koju prenosi svojoj publici.

Nije sve tako sjajno bilo u njenom životu, pa se tako 2013. godine susrela sa najtežom životnom bitkom i pobedila karcinom dojke.

Iako nije imala nikakve zdravstvene probleme, Ćana je intuitivno osetila da se nešto dešava sa njenim telom, pa je po nekom unutrašnjem osećaju otišla na mamografski pregled i saznala da ima tumor.

-Ono što interesantno u mom slučaju, mene nije lekar poslao na pregled u smislu da je nešto otkiveno. Ja sam bukvano neko ko je godišnje odlazio na ultrazvuk, imam tu kulturu da odem na preglede. Spremala sam se za neki put, i samo mi je počela da se po glavi vrti rečenica idi uradi mamografiju. Ništa nisam napipala bilo je iz čista mira. Da sam napipala, to bi bilo fatalno za mene. Bio je na tako skrivenom mestu, da nisam mogla sama da ga napipam – rekla je ona i otkrila kako je ragovala kada je saznala ovu vest:

a0741fd2fd2c517fc5e9e59821968189ef64274b

-Kad god mi se nešto javi, ja bukvalno slušam to i onda sam otišla na pregled. Ja sam pre toga možda četiri godine bila na pregledu i sve je bilo dobro. Doktorka mi je rekla da vidi neke promene, uradila je ultrazvuk i rekla da ne vidi ništa. Rekla mi je da dođem za dva tri meseca, a ja sam bila poučena nekim iskustvima meni dragih ljudi i htela sam da čujem mišljenje sa neke druge strane. Otišla sam kod druge doktorke, sa nalazima. Kada me je pregledala ja sam gledala u njenu facu i videla sam njen izraz lica i samo je slegla ramenima. Na kraju pregleda mi je rekla pogledaj u nebo i prekrsti se, došla si na vreme – rekla je Ćana u emisiji RTS Ordinacija.

Foto: Z.K.Munja/Instagram,
Autor: A. Milinković