OD PRAVNIKA DO PROFI PEVAČA: Sjajne životne priče i talenti koji će vas večeras ostaviti bez teksta

TAKMICARI NNK SNIMANJE 17102022 FOTO ELENA 17

Još jedna fantastična emisija „Nikad nije kasno“ je pred nama, u kojoj ćemo upoznati nove talentovane pevače koji u mladosti nisu ostvarili svoje snove i upoznati se sa njihovim životnim pričama koje će nekom biti veoma dirljive i emotivne, a nekom i poučne.

Kao i svake nedelje, upoznajemo vas sa fenomenalnom šestorkom koja će večeras dominirati na velikoj sceni i pojavljivanjem u emisiji ostvariti svoju davnosanjanu želju da peva pred milionskim auditorijumom.

IMG 1528 2

JELENA KOVAČEVIĆ 54 g. ŽABALJ

Bila je jako mlada kada je krenula da peva, imala je sedamnaest godina. Od malena je znala da će biti pevačica, i sve je vodilo ka tome.

Sa devetnaest godina je ušla u brak i samim tim je napravila manju pauzu jer su deca još bila mala. Kako su deca porasla nastavila je da se bavi pevanjem. Kako kaže pevala je po kafanama i restoranima. Imala je priliku da snima pesme ali je opet iskrslo nešto preče od toga, i opet je vreme prolazilo.

Sada sa svojih 54 godine misli da bi joj se želja ostvarila kada bi se pojavila u emisiji „Nikad nije kasno“.

IMG 1940

DŽEVAD HODŽIĆ 60 g. ŽIVINICE

Dževad već 27 godina živi u Živnicama. Oženjen je i ima dva sina.

Bavi se pevanjem već dugi niz godina. Učestvovao je na mnogim festivalima i većinom je osvajao prva mesta i glasove publike. Samim tim snimio je osam pesama u Tuzli.

Kako kaže, najviše voli narodnu muziku i sevdalinke. Idol mu je Šaban Šaulić i najviše uživa kada izvodi baš njegove numere.

Ostvarenje sna mu je pojavljivanje u emisiji „Nikad nije kasno“.

IMG 1820

DANIJELA JOVANOVIĆ 44 g. ĆUPRIJA

Danijela je udata i majka dvoje dece. Završila je nižu muzićku školu u Ćupriji, odsek flauta. Od malih nogu ju je interesovala muzika, pa se pored flaute zainteresovala i za klavijature.

Nakon završene srednje škole, počela je da radi, svirala je klavijature i pevala zabavnu muziku sa bendom po klubovima. Obišla je celu Srbiju i BiH.

Za sebe kaže da je aktivni muzičar i da ima bend koji je prati, peva svu vrstu muzike, što bi se reklo od Silvane do Nirvane.

IMG 1799 1

VLADAN STOJIĆ-MALIKA 54 g. UŽICE

Veteran se pevanjem bavi skoro 35 godina. Sarađivao je sa mnogim muzičarima a najveća mu je čast što je svirao sa najboljim trubačima Gongom i Mićom Petrovićem. Sa njima je mnogo proputovao i samim tim pevao sa istaknutim ličnostima, mnogo im je zahvalan na ukazanom poverenju. Ističe i da mu je veliki drug Dejan Petrović koji je kralj trube.

IMG 1658

MILOŠ MITROVIĆ-MIŠKO BILDER 46 g. KRUŠEVAC

Prva i najveća ljubav mu je muzika. Prvi album je snimio 1994. godine sa bendom Fucktor 02. Nakon toga odlazi na odsluženje vojnog roka.

Krajem devedesetih kreće trbhom za kruhom, bio je primoran da radi druge poslove i nije imao vremena za muziku. U tom periodu su se rađale razne muzičke ideje ali i dobri tekstovi.

Tek pre 5 godina uspeo je da se vrati muzici. Osim što se bavi pevanjem, radi i u jednoj fabrici i teretani kao profesionalni trener.

Sarađivao je sa mnogim Kruševačkim muzičarima, ali do veće saradnje nije došlo već je ostalo samo na idejama, ali ipak uspeo je da oformi svoj bend pod nazivom Tajno Društvo. Trenutno radi na projektu na kojem će učestvovati preko 30 rok, bluz, džez muzičara.

Želja mu je da bude učesnik emisije „Nikad nije kasno“, ali pod uslovom da peva ono što on izabere, jer će to biti čista emocija i iz duše.

IMG 2027

NIKOLA ALBAHARI SALAĆANIN 45 g. BEOGRAD

Ovaj veteran potiče iz Zemunske porodice koja ima veliku muzičku tradiciju, tako je i pesme deo njegovog odrastanja. Po zanimanju je pravnik, ali je muzika uvek prisutna u njegovom životu.

Učio je pevanje u M.Š. Kosta Manojlović, pevao je i nekoliko godina u akademskom horu Obilić. Samostalno peva dugi niz godina, nastupa na raznim mestima po Beogradu a i regionu.

Osim domaće muzike trudi se da neguje i inostrani repertoar. Kako kaže voli strane jezike i da do sada na svom repertoaru ima petnestak pesama na različitim jezicima. Poseban deo negovog repertoara čine jevrejske pesme, posvećen je očuvanju muzičke tradicije Jevreja na Balkanu, kako svetovne tako i duhovne.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: B.Stuparušić