Login/Registracija

Srpska Areta Frenklin molila oca da peva i dala mu obećanje: „Bila sam po kafanama, ali nisam našla sreću“

„Jednom pevačica, uvek pevačica“, glasi rečenica Jelene Kovačević (55) iz Žablja koja se prvi put predstavila u takmičenju „Nikad nije kasno“ i priznanjem kupila sve.

Iako ova simpatična takmičarka od sedamnaeste godine peva, a do sad nije ostvarila zavidnu karijeru, osim one kafanske. Zato joj je sad u šestoj deceniji životna želja da ispravi sve greške koje je pravila u mladosti i ostvari sve ono za šta se godinama zalagala.

Uvek pevačica, čak i kad sam išla u školu. Mada tata nije bio saglasan sa tim, ali rekla sam mu da ću učiti školu, samo da me pusti da pevam. Eto, od od sedamaeste godine pa do sad se bavim pevanjem – otkrila je takmičarka i dodala da se tokom života bavila raznim poslovima, ali od muzike nije odustala.

-Radila sam po fabrikama, nikad nisam bila na njivi, ali nigde nisam mogla dugo da idržim. Nešto me je stalno privlačilo da pevam i samo da pevam –ispričala je Jelena koja osim pevačke karijere želi da i da joj se dogodi ljubav.

Kaže da je davno bila udata, ima dvoje dece, ali žali što je u šestoj deceniji sama.

-Bila sam po kafanama, nisam našla sreću, sama sam. Volela bih da nekog nađem, nekog finog čoveka, da me voli i razume, poštuje. Mada sam dobre duše, ali izgleda da je to danas sve kontra– istakla je takmičarka u emisiji i dodala da pojavljivanjem u takmičenju veterana želi da za nju čuje ceo svet.

-Bila bih zadovoljna da se u ovim mojim godinama to ostvari, pošto nisam kad sam bila mlada, tako bih žarko želela da nešto i ja osvojim, da ostane uspomena, da se moja deca raduju i kažu „Eto, naša majka je ostvarila cilj u životu“ – priznala je takmičarka, a čim je stala na scenu pokazala je koliko je jaka njena volja.

Osim samopouzdanja, sve je osvojila i stajlingom koji je Žika Jakšić morao da prokomentariše.

-Dobro došla, dušo. Joj, kako ti je dobra haljina, daje drugačiji utisak. Nije ni minić, već neki poseban, svečani minić, jako interesantno – konstatovao je Žika, a potom predstavio njenu ćerku Ljubicu koja joj je bila odrška u studiju.

Takmičarka je istakla da joj je i sin Stevan velika podrška, ali da nije mogao da dođe u emisiju, kao da su deca i sestričina glavni krivci što se prijavila za takmičenje.

Žiriju i publici predstavila se pesmom „Ja bih tebe milovala“ Vide Pavlović, za koju je Ivana Dudić prokomentarisala da je najskuplja.

Na pitanje Dragane Katić da li je i interpretacija bila najskuplja, glumica je odgovorila:

Bila je dovoljno skupa, jedino što sam zaboravila jesu novčanice. Bilo je fenomenalno!

Kiki Lesendrić takođe je pohvalio njenu interpretaciju i istakao da ga je njeno pevanje podtsetilo na neka davna i srećnija vremena.

-Kao da sam se probudio u ’80-tim na nekom splavu, šatoru. Bilo je sjajno. Vida Pavlović je naša Areta Frenklin, a ti pevaš vrlo specifično, imaš sjajan osmeh i meni se to jako dopada – rekao je Kiki, dok je Saša Milošević Mare zaključio:

-Bilo je tako da jedva čekam da te čujem sledeći put!

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić