Takmičar jednim potezom uneo RADOST u studio, Žika USHIĆEN: „Al’ ste ga SPRŽILI!“

IMG 4801

Čast da nastupi poslednji u drugom krugu takmičenja veterana „Nikad nije kasno“ pripala je Jovanu Kneževiću (53) alias Joci Knezu iz Kruševca. Veteran je za razliku od prošlog puta večeras na scenu izašao u rokerskom fazonu, sa maramom na glavi pa je svima bilo jasno kakav ih repertoar očekuje.

Predsednika žirija Sašu Miloševića Mareta zanimalo je da li je takmičar sanjao nekoga iz žirija između dva kruga takmičenja., što je Joca negirao, a potom otkrio i šta su mu savetovali prijatelji iz benda kojeg je obnovio posle dugog niza godina.

-Uglavnom su svi zadovoljni. Misle da nisam pogrešio, ali najbitnije je da nisam nikoga izblamirao – rekao je takmičar, a Mare mu je rekao da je sasvim sigurno otavio dobar utisak.

Veteran je izveo pesmu od Riblje čorbe „Gde si u ovom glupom hotelu?“ dobivši ovacije za nastup prepun energije.

DSC08311

-Bravo rokeru! Moram da pohvalim i orkestar i ovu trojku koja je izvela pesmu, Ranka, Čaneta i posebno Pavla. Ala ste ga ovo spržili. Bravo majstori, tako se brane boje našega kluba – rekao je Saša Jakšić Žika ushićeno.

Takmičar se zahvalio pratećim vokalima, a i Mare se složio sa njim.

-Meni je ovo velika radost kad neko živi rokenrol i donosi ga na ovu scenu – rekao je Mare i uputio čestitke za sjajan nastup.

Veteran je i Nevenu Božović kupio svojim nastupom.

-Toliko sam uživala, pogotovo kad vidim da vama scena ne da nije problem nego kao da svakoga dana ovo radite. Mislim da je to pre svega što se vidi da vi volite ovu pesmu i to se stvarno čuje – pohvalila je Nevena nastup i poželela mu prolaz u dalji krug takmičenja.

DSC08213 1

Voditeljka Dragana Katić je primetila da se ono što Joca prikazuje na sceni ne slaže sa onim što je rekao u svom prvom predstavljanju.

-Da znam da sviram sve instrumente možda bih se i bavio muzikom. Ali s obzirom da ja pevam, meni treba neko da svira, a to je teško naći. Sad se javljaju neka mlada deca, pa možda i bude nešto, videćemo – poručio je takmičar.

Uroš Živković se zahvalio na lepom nastupu:

-Ovo ste defintivno vi i ja sam uživao večeras.

DSC08314

Kao podrška u studiju je bio Jovanov sin Petar, apsolevent logistike na jednom fakultetu u Sloveniji.

-Nisam znao da postoji fakultet za logistiku – Žika nije krio svoje iznenađenje, a potom je predstavio takmičarevog kolegu iz benda koji se ponovo okupio Jovana Jočića.

Osim što su kolege iz benda, njih dvojica su i kolege sa posla, a bave se tehničkim pregledom vozila.

-Pored vas dvojice ko je još u bendu? – pitao je Žika, a gost je frapirao odgovorom:

-Pored nas tu je i naš drug, a sada vlasnik tehničkog pregleda.

Žika je bio zgranut!

-Je l’ se vi zovete „Bend tehnički pregled“? To bi bilo super! – pitao je Žika a svi su se nasmejali u studiju.

ZIRI NNK SNIMANJE 21122022 FOTO MUNJA 22 ok

Jovan je odgovorio da se, naprotiv, tehnički pregled zove po nekadašnjem imenu benda, a to je „Bonus“.

-Pozdrav za rokerski Bend tehnički pregled u Kruševcu– rekao je Žika, a Mare ga je ispravljao da je ime grupe Bonus.

Dilemu je razrešio gost, otkrivši ime sastava:

-Grupa „Bonus tehnički preged“.

Žika se nasmejao pa je predložio članovima benda i radnicima na tehničkom pregledu da malo „progledaju ponekad u cilju podrške rokenrolu“, što je obradovalo mnoge. Na kraju je Žika najavio revijalni nastup Petra i Jovana Kneževića koji su izveli hit „Zamisli život“ od Masima i Jure Stublića, čime je završen drugi krug takmičenja „Nikad nija kasno“.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić