Žika prvi put otkrio KOGA JE PAZIO I PODIGAO, a veterankinom sinu dao VELIKI SAVET: „Gore su već napravljene SOŠKE ZA BAKŠIŠ“

DSC08158

Takičarku Irenu MIletić (41) iz Ivankovca kod Ćuprije dočekao je sa pitanjima Uroš Živković, koga je zanimalo šta se promenilo u Ireninom životu između dva kruga najvećeg takmičara veterana „Nikad nije kasno„.

-Utisci i komentari su pozitivni, nije se ništa sepcijalno promenilo, ali možda će vremenom, videćemo – rekla je takmičarka.

Uroš je istakao da je siguran kako se takmičarka sada definitivno utvrdila u muzici, a kako bi i ona to dokazala izašla je na scenu i izvela pesmu „Eh da je istina“ koju u originalu izvodi Vesna Zmijanac.

DSC08232

Takmičarka je priznala da smatra da joj je nastup bolji nego u prvom krugu, a otkrilaje i da je ovu pesmu poslednji put pevala uživo pre mesec i po dana.

-Specifični ste po tome što birate pesme koje se vama sviđaju i ne kalkulišete uopšte da li su to opšte poznate pesme. Siguran sam da je ova kompozicija prvi put na ovoj sceni – rekao je Mare i dodao da mu se više dopao nastup iz prvog kruga nego ovaj večerašnji.

-Siguran sam da možete ukupno 200 posto bolje da otpevate. Čujem šta vi možete i onda mi prosto bude malo krivo – iskren je bio Mare.

Sa Maretom se nije u potpunosti složio Uroš.

-Meni repertoar u potpunosti odgovara. To su ozbiljni hitovi koje takmičarka izvodi, doduše malo zaboravljeni, ali i kroz ove emisije… Neke mojekolege snimaju često kavere i obrađuju te stare dobre pesme. Baš je Aleksandra Bursać presnimila „Oči, oči“ i pesma je oživela. Ova pesma je sjajna i ja je često slušam. A sluša se na ovim proslavama koje ja radim, tako da je meni ovo bilo super – rekao je Uroš i dao savet takmičarki da može da bira i vokalno zahtevnije pesme spram svojih mogućnosti.

IMG 4767

Nevenu Božović su zanimali takmičarkini planovi.

-Šta želite da vam se desi posle ove emisije kada je vaša muzička karijera u pitanju? – pitala je Nevena veteranku.

Irena je otkrila šta su joj ciljevi.

-Najveća želja mi je da zapravo ispunim želju svog sina, pošto me je on prijavio za sve ovo. Dakle da njemu obelim obraz – rekla je veteranka.

Žika je zatražio aplauz za Andriju Kostića, takmičarkinog sina koji ne samo što svira harmoniku nego svira još tri-četiri instrumenta.

Žika je osim Andrije ugostio i njihove prijatelje Aleksandra Savića i Marijana Lazića koji sa njenim sinom sviraju u istom orkestru i koji ga, kako je rekao „gurkaju“ da svira saksofon.

-Jel to vama fali saksofonista u orkestru? Sine, šta ti više voliš, harmoniku ili saksofon? – upitao je Žika.

Andrija je rekao da je harmonika njegov glavni izbor, a Žika mu je odao tajnu.

IMG 4788

-Harmonika je super za rad. Znaš zašto je dobra harmonika? Kad gledamo sa te strane mi muzičari, ti harmoniku sviraš, rastežeš, gore su već napravljene soške za bakšiš, a usput možeš i da pevaš. A kad uzmeš saksofon da duvaš ne možeš sam da pevaš i sviraš, nema ništa. A ovo, lepo gospodski, rođendan, krštenje, sve žive proslavice… – rekao je Žika a Andrija je rekao da još planira i uređaj za karticu da ugradi na harmoniku što je izazvalo aplauz u studiju.

Gost u studiju Aleksandar ima pet šop a Žiku je zanimalo da li je bilo posla za novogodišnje praznike.

-Kako da ne, bilo je paketića za kućne ljubimce. U paketić za kuče sa stave malo poslastice da se zasladi ljubimac za Novu godinu, kada se već i mi zasladimo. A možda i nešto od odelca i neki povodnik, da se malo prinove – rekao je gost, a Žiki je bilo žao što je već prošla Nova godina, jer su mogli da izreklamiraju novi trend.

-Lično volim životinje – priznao je Žika i pohvalio ovaj trend a gost u jeobećao da u sledećoj emisiji dobije kučence na poklon. Na to je Žika reagovao.

DSC08120 2

-A ne, ne. Ne trebaju mi kučići. Mačka je došla prošle godine, omacila mi 6 mačića u dvorištu. Ja sam ih pazio, ja sam ih podigao i oni su posle otišli u svet. Ostale su mi dve mačke. Nisu komplikovane, ne puštam ih u kuću. Gledam neke prijatelje, ustaj ujutru u 5, kuče hće da piški, ja razumem to i to je fenomenalno, ali ne ogu ja da ustajem u 5 sati i da šetam kuče. Realno. Mačke su lake. ZAto kod mene nemaju miševi u kući – rekao je Žika i najavio revijalni nastup Irene sa sinom Andfrijom kojima se priključio i Stefan Kosmajac koji u slobodno vreme pomaže orkestru „Nikad nije kasno“. Oni su izveli pesmu „Jedan dan života“ koju izvode Lepa Brena i Miroslav Ilić.

-Mare jesi li video kakav gard ima mladi harmonikaš Andrija. Kao Mirko Kodić – upitao je Žika, čime je završen revijalni nastup veteranke.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić