Svira šest instrumenata, a tek kako peva: Joca Savić POKIDAO sevdalinku „Ah što ćemo ljubav kriti“ (VIDEO)

0A0A1972

Muzičara Jocu Savića upoznali smo kao šefa orkestra „Nikad nije kasno“ koji svira čak nekoliko instrumenata, a u njegove magične note i čarobno sviračko umeće i dalje se uveravamo svake nedelje u novoj emisiji.

Iznova nas oduševljava talenat ovog mladenog momka, ali malo ko zna da harmonikaš ume da se lati i mikrofona, kao što je to učinio na tonskoj probi popularnog takmičenja veterana, kada je sve u studiju ostavio bez teksta.

fd41f9e2d7ff81fdbbf92da1010fa4ed62c407e8

Ono što malo ko zna jeste da Joca svira čak petnaest instrumenata.

-Sviram klavir, harmoniku, gitaru, kaval, bas, frulu. Svi ti instrumenti imaju srodne instrumente tako da broj može da bude preko petnaest, ali neka bude da sviram šest instrumenata. Dovoljno je (smeh)– rekao je Joca za Grand i dodao da sa svojim orkestrom i te kako ume da se opusti i zapeva.

Kako je to učinio na jednom snimanju emisije, dok ga je krišom snimala koleginica iz orkestra, Joca je otkrio koje numere najčešće pevuši za svoju dušu i prijatelje.

-Volim pop balade, uglavnom Olivera Dragojevića, izvornu narodnu, Džeja Ramadanovskog, Željka Samardžića, ali uglavnom sporije pesme -istakao je Savić, a na pitanje da kada će zapevati u „Nikad nije kasno“, odgovario je:

-To nije u planu, bar ne meni, jer uglavnom u emisiji sviram. Videću sa Žikom, možda i zapevam u nekoj od narednih epizoda!

A vi u videu ispod poslušajte kako vrsni harmonikaš peva čuvenu sevdalinku „Ah što ćemo ljubav kriti“.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić