„Sad još više volim život“ Potresna ispovest pevača, doživeo 2 infarkta u godini: „Živim sa 4 bajpasa“

2ad357f2ffb0f334538a8f88d1f9c574924ae00f

Prvi infarkt nekadašnji finalista šoua „Nikad nije kasno“, Muhamed Hame Nalić, doživeo je u ranim četrdesetim kada i kreće njegova najvažnija bitka. Ipak, čini se da je ona najteža usledila ove godine, kada je pevač u mesec dana doživela čak dva infarkta.

Danas Hame ima ugrađena 4 bajpasa i trudi se da zaboravi sve ono loše što mu se izdešavalo. Ponekad je teško ali, kako kaže, uspeva.

6e589a25c13071d2ff2cdacb5f5140a63dc7321a

Za Grand pevač je otvorio dušu i prisetio se trenutka i bola koji mu je promenio život.

-Prvi infarkt sam imao u 40. godini i nisam ni znao šta se dešava. Bio sam kod prijatelja na večeri, osetio sam da je nešto drugačije, ali sam otišao kući. Pokušao sam da ignorišem bol, ali kad više nisam mogao da izdržim, otišao sam u bolnicu. Bio je infarkt i od tad kreće borba- kaže Nalić na početku razgovora.

Kao veoma mlad pevač ni sam nije često obraćao pažnju na bolove koje je osećao, a u međuvremenu su usledile četiri operacije na kojima su mu ugradili i četiri bajpasa. Ali ono najgore pogodilo ga je nedavno.

-Drugi infarkt sam doživeo prošle godine i to na Dan zaljubljenih,a treći 14. novembra. Razlika je samo devet meseci– kaže Hame i dodaje da je vremenom naučio da vodi računa o svom zdravlju.

0064567def47e7d1a2d55191bc17a061abd698e4

-Posle 2 infarkta prošle godine, još jedne operacije i ozbiljne intervencije, konačno se osećam odlično. Promenio sam ishranu, sada jedem samo sirovo voće i povrće. Generalno sam promenio način života, što bih preporučio svima koji imaju problema sa zdravljem da urade– ističe pevač i otkriva da se u njegovom životu zaista sve promenilo.

-Ništa više nije kao pre, a sad još više volim život….. Uživam sa decom i unucima, poželeo bih svima takvu decu kao što su moja, u svakom momentu su tu, uz mene. A, posebnu zahvalnost dugujem divnoj ekipi kardiologije u Tuzli, doktorima koja mi je spasla život. To je pre svega doktorka Mediha Selesković, Mugdim Bajrić i Mustafa Tabaković. Njima sam dužan za novi život -kaže Muhamed.

Iako je tokom oporavka najviše odmarao i nije pevao, sve je iznenadio kada se zimus pojavio na koncertu Ace Pejovića u Tuzli i pred punom halom zapevao.

-U tom periodu nisam radio, napravio sam dužu pevačku pauzu, ali sam bio na koncertu, nisam mogao da propustim Pejovićev spektakl. Kad me je Aco ugledao ispred bine, prozvao me i dao mi mikrofon. Nisam mogao da odbijem, to je zaista prelep gest od njega, tad sam se već uželeo publike – objašnjava Hame, dodajući da tu noć neće zaboraviti dokle god je živ.

Kaže da se trudi da pamti samo lepe stvari i za budućnost ima velike planove.

– Počeo sam ponovo da pevam i da komponujem. Kao autor i aranžer se pojavljujem na festivalu Ilidža, a ovog leta pevam i na Tamburica festu u Novom Sadu. Ne predajem se tako lako i trudim se da iza sebe ostavim što više lepih stvari, nadam se da će mi uspeti. Do tad smo ćerka i ja verne mušterije kod mog sina koji drži kafić u Tuzli i gde sam do skoro i pevao- zaključuje pevač.

Foto: Z.K.Munja/Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić