Login/Registracija

OVAKO ĐURIŠIĆKA PEVA ZABAVNJAKE (VIDEO)

Bez obzira na mišljenja onih koji tvrde da muzički žanrovi moraju jasno i tačno da budu poeljeni najveći je broj onih koji tvrdi da pravi pevač mora sve da zna da peva. Iako je karijeru posvetila narodnoj novokomponovanoj i tradicionalnoj, izvornoj pesmu Snežana Đurišić zna da iznenadi publiku. Pored maternjeg jezika, Snežana govori i engleski, pa je često na svojim koncertima uz pratnju klavira znala da zapeva i neke od najvećnih svetskih evergrin hitova.


U emisiji „Nikad nije kasno“ pre četiri godine Snežana Đurišić je briljirala u interpretaciji čuvene pesme grupe Ambasadori i dokazala širokom auditorijumu da odlično peva i zabavnjake. „Zemljo moja“, je jedna od najlepših jugoslovenskih rodoljubivih pesama, a napisana je sredinom 1970-tih godina i prvi je put izvedena na „Vašem Šlageru sezone 1975„, festival zabavnih melodija u Sarajevu, gde je osvojila četvrto mesto. U vreme kad je nastala, pesma je bila posvećena jugoslavenskim gastarbajterima koji su odlazili iz Jugoslavije u druge zemlje u potrazi za poslom. Pesmu je izvodila danas čuvena sarajevska grupa Ambasadori, čiji je solista bila Ismeta Krvavac. Autor muzike i teksta je Kemal Monteno.

Interesantno je da je „Zemljo moja“ bila jedna od najomiljenijih pesama Josipa Broza Tita, te je kao takva često bila puštana na zvaničnim prijemima koje je organizirao predsednik zemlje koje više nema.

Podsetimo se kako ovu pesmu izvodi Snežana Đurišić u revijalnom delu emisije „Nikad nije kasno„.

PROČITAJTE I:

Evo kakvo mišljenje ima Snežana Đurišić o “Zvezdama Granda“! (FOTO)

Foto: Z. K. Munja,
Autor: M. Čolić