Login/Registracija

„Oduvao si care“ Veteran oduševio Dejana Matića, Mare mu dao neobičan savet

Večeras se u trećem krugu predstavio i pedesetčetvorogodišnji Zagrepčanin Alem Bešlija i još jednom pokazao svoj raskošni muzički talenat.

Ovaj veteran je tokom života promenio mnogo profesija, od autokampera, preko radnika na brodogradilištu pa sve do staklara.

Rođen je u malom mestu u Hrvatskoj dok je većinu detinjstva proveo na selu čuvajući stoku koja je bila u posedu njegove porodice.

 Iako je od malena pokazivao talenat za pevanje prvobitno je maštao da će preko sporta, u kome je briljirao, postići nešto veliko u životu. Kao srednjoškolac počinje da odlazi na igranke, ali i poneka takmičenja, dok je tek nakon završetka rata sredinom devedestih godina počeo da peva na ozbiljnijem nivou, a sada je došao u emisiju „Nikad nije kasno“ kao bi konačno, u poznim godinama ostvario svoje snove i svetu pokazao talenat za muziku.

Ovog puta veteran je prvo izveo pesmu „Nije taj čovek za tebe“ od Šerifa Konjevića, a nakon izvođenja numere usledile su ovacije publike. Stručni žiri imao je samo reči hvale za izvođenje čuvenog hita u Bešlijinoj interpretaciji.

-Rekao sam na početku da će ovo biti teška noć, bravo majstore. Izneo si pesmu na svoj način, tačno, precizno, sigurno, oduvao si ga care – prvi je prokomentarisao Dejan Matić, a na njega se nadovezala i Jasna Gospić:

Sećam se da je Safet Isović govorio da je njegov naslednik Šerif Konjević. Pevati njegove pesme je veliki izazov, a vi ste to odradili perfektno.

Ništa manje veteranovim izvođenjem nije bio impresioniran ni predsednik stručnog žirija Saša Milošević Mare.

Ima savet za Alema, a to je da i dalje bira što teže pesme jer tako njegov talenat dolazi do izražaja, kao i veština pevanja. Pesmu si otpevao apsolutno bez greške, ostavio si na mene snažan utisak. Ovo ti je najbolje izvođenje do sada – rekao je on.

U revijalnom delu emisije, Alem je svoj raskošni glas ukrstio sa Biljom Marković, pa su na sceni izveli pesmu „Biću tvoja“ , a njihov nastup ispraćen je gromoglasnim aplauzom i simpatijama publike.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.Grk