Login/Registracija

Dragana Katić otkrila sa kim je uradila prvi intervju: „Drhatala sam kad sam videla razgovor, to nema veze sa mojom bojom glasa“

Voditeljka Dragana Katić svake nedelje dočekuje takmičare u najvećem regionalnom šou programu veterana „Nikad nije kasno“, u kojoj sa lakoćom razgovara kako sa samim učesnicima ovog serijala, tako i sa brojnim slavnim ličnostima koji se smenjuju kao članovi žirija. Dragana je sada je otkrila i da joj nije uvek bilo lako da započne razgovor, prisetivši se svojih novinarskih početaka. Ona je naime istakla da je svoj prvi intervju uradila sa bivšim košarkašem Zoranom Mokom Slavnićem.

-Ja sam drhtala, kad sam videla razgovor – to nema veze sa mojom bojom glasa. Ja sam onaj mikrofon držala, a ruka drhti. Zahvalila sam mu se. On je rekao: „Ništa ne brini, pazi šta sam ti rekao, ja sam srećne ruke“ – otkrila je Dragana za jednu emisiju na TV Kurir.

Iako ju je majka savetovala da završi fakultet i postane profesor srpskog jezika, ona je bila uporna u želji da se bavi televizijskim poslom.

– Majka je smatrala da treba da završim fakultet, da diplomiran književnost, da budem profesor srpskog jezika, da predajem, imam porodicu i vodim smiren, uobičajan život. To je bila njena želja i godinama se protivila. Bila je sigurna da ću ja to da ostvarim – rekla je ranije Dragana i dodala:

Ja sam bila uporna u svojim željama jer sam to želela od svojih 6, 7 godina. Prva priredba kada sam imala 7 godina, kod učiteljice, morala sam ja da vodim i to sam odgurnula sve oko sebe i rekla da ja moram to da radim. Bog mi je, eto, uslišio želju, a ja sam se trudila i radila na tome.


Dragana inače nikada nije skrivala da je „kafanski tip“ osobe i da prosto obožava provod u kafani, zbog čega je i sjajan poznavalac repertoara kafanskih pesama, u šta mogu gledaoci da se uvere u emisiji „A sad malo mi“ na Grand televiziji.

-Najbolje noće su bile kada sedimo, imamo ekipicu neku, četvorka naša – kad sedimo i plačemo – ispričala je voditeljka.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić