Login/Registracija

Zavirite u kupatila poznatih (FOTO)

Zavirite u luskuzna kupatila poznatih

Slavni i poznati (čitajte: prebogati) na raspolaganju imaju ogromne budžete i najbolje dizajnere sveta koji će svaku njihovu, čak i suludu, ideju sprovesti u delo. “Infiniti” bazeni su “must have”, kuhinje (koje verovatno retko koriste) veličine su prosečnog stana, a kupatila mali spa centri.

Iako nemate takve mogućnosti i budžet, nije na odmet zaviriti u njihove domove i ukrasti po neku ideju za kupatilo. Izabrali smo nekoliko skromnijih varijanti koje možda ne možete u celini kopirati, ali koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.  

Jednostavna paleta boja 

Glumica Bruk Šilds drži se proverenog recepta – jednostavna paleta boja. Njen izbor su crna i bela uz mermer na podu. Crno-bele kupatilske elemente možete pronaći i za malo novca, a idealna zamena za mermer su keremičke pločice sa takvim dezenom. Danas ih je na tržištu mnogo, cena im je pristupačna i jednostavne su za održavanje.   

Prirodni materijali i zelenilo 

Holivudska diva Dženifer Aniston može da se pohvali predivnim domom u Kaliforniji kojim dominiraju tamnije boje i prirodni materijali. Kada je 2018. godine predstavila svoju vilu u poznatom magazinu “Architectural digest”, reakcije su bile više nego pozitivne. Kako je objasnila, angažovala je dizajnera enterijera Stivena Šedlija sa idejom da previše moderan i hladan dom učini prijatnijim i udobnijim. Izbor je pao na prirodne materijale, podove od tamnog drveta i mermer u kupatilu.

Istim trikom možete se i vi poslužiti. Pločice koje imitiraju meremer možete kombinovati sa pločicima koje imitiraju šaru drveta i liče na parket. Ova kombinacija je izuzetno popularna, ali i pristupačna jer se obe varijante pločica mogu pronaći po povoljnim cenama. 

Još jedna ideja koju možete ukrasti od zvezde “Prijatelja” – dodajte zelenilo. Možda vaše kupatilo neće imati svoju terasu i pogled kakav ona ima, ali kombinacija zelenila, boje drveta i mermera garantuje spa doživljaj. 

Dramatičan luster i metalni odsjaj

Liv Tajler, koleginica Dženifer Aniston i Bruk Šilds, izabrala je elegantniji, ali opet sveden, stil za kupatilo u domu u Vest Villidžu u Njujorku. 

Glumica je do 2019. godine živela u bajkovitoj kući u nizu (tip kuće koja se naziva “brownstones”) u Njujorku za koju je izdvojila skoro 17.5 miliona dolara. Kupatilo u ovom domu, u kom je živela dve decenije, prilagođeno je stilu kuće i epohi.

Od Liv Tajler možete ukrasti nekoliko ideja za lepa mala kupatila.

Podne pločice nalik na mozaik deluju skupo, ali ne moraju biti. Možete naći i pločice koje izgledaju kao mozaik, ali su zapravo obične pločice sa reljefom naliz na mozaik. 

Takođe, Liv je izabrala dramatičan luster, što joj visina plafona dozvoljava. Ako i vi imate dovoljno prostora, izaberite upečaljiviju svetiljku za razliku od standardne klasične plafonjere. Ovaj trik posebno je efektan u svetlim prostorima, a može biti ključan detalj ako ste izabrali elegantiji stil.   

Još jedan dobar predlog su metalni detalji. U zavisnosti od kupatilskih elemenata i ličnih afiniteta birajte detalje sa zlatnim ili srebrnim odsjajem. Ako mislite da su slavine ili lampe sa zlatnim ili srebrnim sjajem previše napadne, možete izabrati diskretnije ručke za ormar u tom stilu. 

Crno beli minimalizam   

Teniska zvezda Serena Vilijams pokazala je da pravilo “manje je više” tačno. Jednostavne oštre, linije i samo dve boje u celom kupatilu (ali pametno kombinovane) pokazuju da čak iako nemate preveliki budžet ili niste spremni da eksperimentišete možete imati moderno kupatilo.

Foto: Pinterest,
Autor: N. Pantelić