Uživajte u toplom zimskom ručku bez gubitka dragocenog vremena uz brzi recept za omiljeni specijalitet – pasulj sa kobasicom. Otkrijte jednostavan način pripreme koji će vam omogućiti da se zasitite bogatim ukusima bez dugotrajnog boravka u kuhinji. Spremite se za ukusno putovanje kroz brzu kulinarsku čaroliju koja će zadovoljiti sva nepca.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka ( sitno iseckan)
- 2 srednja štapa celera ( sitno iseckan)
- 1 žuta paprika ( sitno iseckan)
- 1 crvena paprika ( sitno iseckan)
- 3 čena belogluka ( sitno iseckan)
- 4-6 kobasica ( krvavica) 500g
- 1 ½ kašičice slatke paprika
- 1 kašičice kumina u prahu
- 1 kašika majčine dušice
- 125 ml belog vina
- 2x 400g konzerve seckanog paradajza ili 1 kg svežeg paradajza
- 1 pileća kocka
- konzerva tamnog pasulja – 400g
Priprema:
U šerpi zagrejati maslinovo ulje i dodati luk, prodinstati ga 5 minuta. Zatim dodati celer i paprike, pa prodinstati još 5 minuta. Potom dodati kobasice i pržiti ih 5 minuta. Dodati beli luk, kumin, majčinu dušicu,pa kuvati još 1-2 minuta. Sipati vino, dodati paradajz. Izmrviti kocku u smesu. Kuvati 40 minuta. Dodati pasulj iz konzerve i kuvati još 5 minuta. Začiniti biberom.
Kompletan postupak pripreme pogledajte u videu ispod.
Pročitajte i: