Ako tražite idealan, zdrav, a ukusan doručak, tartar sa povrćem je pravi izbor za vas.
Bakina vanglica predstavlja vam recept za tartar koji ćete obožvati.
Korica
250g brašna
125g putera
50ml vode
Kašičica soli
Fil
3 tikvice
1 crni luk
1 šargarepa
1 crvena paprika
4 čena belog luka
100g feta sira
150ml neutralne pavlake
150g rendane gaude
2 jaja
So i biber
Seckani peršun
Priprema
Umesite testo od navedenib sastojaka i jufkicu umotajte u providnu foliju i stavite 15 minuta u frižider.
Na ulju izdinstajte crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu, papriku na kockice, rendane tikvice i beli luk. Sve dinstajte desetak minuta, začinite. U činiji pomešajte jaja, sir, gaudu i jaja.
Testo razvucite i stavite u pleh za tart. Pomešajte dinstano povrće sa smesom od sira i jaja i izlijte preko korice. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Gitov tart pospite parmezanom i peršunom. Sačekajte da se malo prohladi, a zatim isecite. Prijatno!
Detaljaniji način pripreme pogledajte u videu.
NE PROPUSTITE I: