PANAKOTA – Klasik ITALIJANSKE kuhinje

Panakota je klasična poslastica italijanske kuhinje. Njen krematasti, osvežavajući ukus osvojiće vas na prvi zalogaj, jer je osnova slatka pavlaka i crveno voće poput jagoda, malina i dr. 

2031068c0d1af38e445766c9fc195eb9c5d96c6e

 Sastojci:
  • 500 ml. slatke pavlake
  • 500 ml. mleka
  • 8 kašika šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 100 gr. crne čokolade
  • 100 gr. bele čokolade
  • 2 želatina i 100 ml. vode
Za voćni preliv:
  • 300 gr. crvenog voća
  • 200 ml. vode
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike gustina

Detaljan način pripreme otkriva vam Bakina vanglica u videu.

Foto: D. Milošević,
Autor: I. Ankić