IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK: Dimljena rebra u srpskom sosu

Nedelja je pravi dan za porodično okupljanje i druženje uz tradicionalni nedeljni ručak. Dimljena svinjska rebra u srpskom sosu su prava ideja za nedeljni ručak. 

0ddd279adef89a44d43fe93e67575c290eafd1ec

Sastojci: 

– 400g dimljenih rebara sa koskom

– Crni luk 1 glavica

–  Paradajz 1 komad

–  Ljuta paprika sveža – dodati po ukusu

– 1/2 tucana ljuta paprika – dodati po ukusu

– 1/2 kašičice slatka mlevena paprika

– 1 supena kašika paradajz pirea

– So

– Biber

– Domaći pekmez od šljiva 2 kašike

– Ulje za prženje

– Kukuruzni griz 100g 

– Voda po potrebi

79cd5f59570f49ffda67730a42ddc48f2972de6b

Priprema:

Rebra stavite u tiganj da se peku na malo ulja. Ko ima mogućnost može da peče i na roštilju, jer se mnogo ukusnije i lepše se ispeku. U drugi tiganj stavite da se proprži sitno seckani crni luk na malo ulja. Kada porumeni dodajte svežu ljutu papriku sitno seckanu, zatim tucanu ljutu, zatim slatku papriku i polovinu paradajza iseckanog  na kockice. Propržite 1 minut, pa dodajte drugu polovinu paradajza. Paradajz pire po potrebi možete da razredite sa malo vode, ako je jako gusto. Začinite  sa biberom i soli i nakon 2 minuta dodajte pekmez. Pečena rebra prelite sosom i služite uz palentu koju ste prethodno skuvali.

Priprema palente – u ključalu vodu stavimo malo soli i sipamo kukuruzni griz uz neprestalno mešanje dok se ne dobije željena gustina.

U videu pogledajte način pripreme: 

Foto: Printcreen,
Autor: Grand.Online