Login/Registracija

Da li ste čuli za NAOPAČKE KOLAČ? Idealan za svaku priliku!

Mnogima nedostaje bakina kuhinja i kolači koji su imali poseban šmek. Zato vam Bakina vanglica predstavlja jednostavan i ukusan „naopačke kolač“ koji će vas za tren vratiti u detinjstvo.

Ukoliko do sada niste probali ovaj domaći specijalitet, sada je pravo vreme da to učiniti i obradujete svoje najdraže.

Sastojci:

  • 3 jabuke
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kašičice šećera

Sastojci za biskvit:

  • 3 jaja
  • 100g šećera
  • 100ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 150g brašna

Priprema:

Jabuke oljuštite i iseckajte na kockice, ali ne baš presitne, a zatim ih stavite na dno pleha u koji ste stavili papir za pečenje (naše bake su pleh podmazivale sa mašću i brašnom). Jabuke pospite sa šećerom i cimetom. U činiji izmutite jaja i šećer, pa dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte i stavite smesu preko jabuka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Kolač stavite na tanjir sa biskvitom na dole, a jabukama na gore. Po želji kolač pospite prah šećerom ili ukrasite šlagom i uživajte u besprekornom ukusu.

Foto: Instagram,
Autor: J. Jović