Štrudla sa malinom i pistać kremom kao po receptu naših baka, ali sa novim sastojcima ostaviće sve sladokusce bez daha. Priprema se lako i jednostavno, a svako može birati ukus prema svojoj želji.
Sastojci za testo (za dva različita ukusa):
- 600g brašna
- 50g šećera
- pratohvat soli
- 30g kvasca
- 2 jaja
- 50 ml ulja
- 250 ml mlakog mleka
Sastojci za fil mak malina:
- 300g maka
- 50 g šećera
- 1 vanil šećer
- 200 ml mleka
- 200g malina
- 50g šećera
Sastojci za pistać krem:
- 300 g sirovih pistaća
- 50g secera u prahu
- 100g bele čokolade
- Kašika ulja
- 2 kašike vode ( dodavati po potrebi)
Priprema:
U posudu staviti kvasac, malo brašna, kašiku šećera i prstohvat soli, te preliti sa malo mleka i pokriti 7-8 min. U veću, staklenu posudu staviti 600g brašna ( smesa za dve štrudle), kašiku šećera, 2 jaja, 250ml mlakog mleka i 100ml ulja pa onda dobro sjediniti, pokriti i ostaviti da naraste. Nakon toga testo nežno premesiti i nožem podeliti na 2 jednaka dela .
Priprema za fil od maka:
300g mlevenog maka pomešati sa 50g šećera i preliti vrućim mlekom, sve to sjediniti i fil je spreman za premazivanje.
Sastojci za fil od pistaća:
300g sirovog pistaća staviti u blender, dodati 50g šećera u prahu, kašiku ulja i 2 kašike vode i više po potrebi. Blendirati do željene teksture kreme, a na pola procesca možete dodati i malo bele topljene čokolade. Štrudle malo pustiti da nadođu, premazati belancetom i peći na 180 stepeni oko pola sata.
U videu pogledajte ceo postupak pripreme: