Mnogima nedostaje bakina kuhinja i kolači koji su imali poseban šmek. Zato vam Bakina vanglica predstavlja jednostavan i ukusan „naopačke kolač“ koji će vas za tren vratiti u detinjstvo.
Ukoliko do sada niste probali ovaj domaći specijalitet, sada je pravo vreme da to učiniti i obradujete svoje najdraže.
Sastojci:
- 3 jabuke
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašičice šećera
Sastojci za biskvit:
- 3 jaja
- 100g šećera
- 100ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- 150g brašna
Priprema:
Jabuke oljuštite i iseckajte na kockice, ali ne baš presitne, a zatim ih stavite na dno pleha u koji ste stavili papir za pečenje (naše bake su pleh podmazivale sa mašću i brašnom). Jabuke pospite sa šećerom i cimetom. U činiji izmutite jaja i šećer, pa dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte i stavite smesu preko jabuka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Kolač stavite na tanjir sa biskvitom na dole, a jabukama na gore. Po želji kolač pospite prah šećerom ili ukrasite šlagom i uživajte u besprekornom ukusu.