Login/Registracija

Takmičar LAŽIRAO PREZIME ZBOG POZNATOG TATE, Marija ga OTKUCALA

IMG 9949 1

Na velikoj sceni večeras se predstavio i Perica Veljković (18) iz Beograda koji je pevao pesme “Moje pravilo“ Joce Stefanovića i “Maskara“ Saše Matića, za šta je bio nagrađen sa velikih šest glasova.

Svi osim Milija koji je bio za panik i Bosanca koji nije dao svoj glas poržali su mladog Pericu i poželeli ga u svom timu.

Ali pre samih komentara žirija, Saša Popović zamolio je uključenje bekstejdža zbog čega su se u studiju mnogi obradovali. Naime, otac kandidata jeste kolega članova žirija, čuveni violinista Perica Vasić, koji je izgleda imao veću tremu od tek punoletnog sina.

Untitled 1

-Velika je trema jer niko u familiji u zadnjih 100 godina nije znao da peva osim dede- rekao je Vasić što je izazvalo lavinu smehu.

Međutim, Viki Miljković ostala je zatečena robinskim odnosima u njihovoj familiji pa zbunjeno pitala:

Kako sin kad si ti Perice Vasić a ovaj mali je Veljković?

Pa nije hteo odmah da se takmiči pod tim prezimenom da ne bude da ima neku protekciju i da mu je tata poznat muzičar, ali sad pošto je prošao promeniće u Vasić- objasnio je muzičar i ponovo nasmejao žiri.

IMG 9945

Saša Popović tada je otkrio da je Perica u Grand produkciji od samog početka pa ga pohvalio da je on verovatno najbolji violinista ne samo kod nas nego širom sveta. A kada se lopta konačno vratila kod Perice juniora u ruke, on je odlučio da otkrije istinu oko promene prezimena.

Moja odluka je bila za prezime, pa videćemo kako ću se ubuduće predstavljati. Inače je Veljković prezime moje majke, jer se ona i tata nikada nisu venčali osim u crkvi, ali zajedno su i živimo zajedno svi- objasio je takmičar a zatim doneo odluku kog će mentora izabrati.

-Mariju biram– rekao je Perica, a zatim se oglasila i buduća mentorka.

IMG 0084 2

Pre dvadesetak dana ja na aerodromu i sretnem Pericu seniora, tatu, i on mi priđe onako tiho kakav je inače čovek i kaže mi: “Onaj moj mali hoće nešto da peva ali daj mu glas samo ako stvarno zna nešto da peva“. Ja kažem: “Pa dobro Perice, daću mu glas ali šta je problem je l’ ne zna da peva?“, a on mi odgovori: “Ma zna bre nego mnogo ti trileri treba mu neko malo da ga uštroji“. Tako da Perice na pravom si mestu!– rekla je Šerifovićeva.

Ali, i Bosanac koji Perici nije dao glas imao je šta da doda.

Da si ostavio Vasić prezime ja bih ti dao glas! Tata je trebalo da me okrene na telefon, jer ja sam svirao sa njim- našalio se Boske.

Foto: Z. K. Munja/ E. Srdić,
Autor: T. Bogavac