Od gladovanja preko magistrature do trijumfa: Ko je Šejla Zonić, pobednica „Zvezda Granda“?

IMG 7900

Šejla Zonić osvojila je sinoć više od 132.000 glasova publike i time postala 17. pobednica najvećeg regionalnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“.

Šejla je u popularnom šouu bila u timu Cece Ražnatović koja joj je od početka pružala podršku, a osvojila je publiku svojim fantastičnim pevanjem, ali i fascinantnom životnom pričom o čemu je Grand prvi pisao.

IMG 7931

Šejla Zonić (30) je rođena u Nemačkoj gde su njeni roditelji izbegli tokom ratnih dešavanja, a nakon četiri godine, sa porodicom se vratila u Bosnu u selo Kamengrad kod Sanskog Mosta gde je odrasla.

Talentovana pevačica tvrdi da je počela da peva kada je naučila da govori, a sa samo šest godina imala je prvi kontakt sa klavirom na kome je sama odsvirala melodiju iz jedne serije.

Sa 11 godina je imala prvi javni nastup u Sanskom Mostu nakon čega je počela da nastupa, a pred kraj osnovne škole ona je radila nastup u svom gradu za Novu godinu kada je zaradila i prvi novac, ali priznaje da joj nije bilo lako što je ona morala da radi dok su se njeni drugari provodili.

FILP8052 1

Nakon osmog razreda, odlučila je da će muzika biti njen put zbog čega odlazi u internat kada je napustila rodno mesto zbog školovanja u čemu su se roditelji podržali.

Logičan sled nakon srednje škole bila je Muzička akademija koju je upisala u Sarajevu, a iako su mnogi očekivali da će uporedi sa tim nastupati, roditelji su joj strogo zabranili da radi, međutim ona je na svoju ruku prekršila obećanje i otepvala nekoliko svirki kako bi zaradila novac za studijski mikrofon.

Kada je upisala magistarski rad počela je da radi kako bi se finansijski osamostalila, a zatim je usledio poziv grupe „Divanhana“ čiji je postala član i sa kojima je pevala sevdah. Sa njima je snimila studijski album kada je prepoznala i ljubav prema studijskom radu za koji je do tada sumnjala da nije dovoljno dobra.

Ipak, tokom pandemije dogodio joj se krah kada je usled zatvaranja svega ostala bez priliva novca, koji nije želela da traži ni od najbližih sve dok nije shvatila da neće moći drugačije da preživi.

 Sestre su mi priskočile upomoć, jedna je poslala pomoć da platim kiriju tri meseca, a druga za kraj magistarskog. Nerviralo me je kod mene jer nikada nisam htela da tražim pomoć, bilo me je stid, to mi je bio poraz. Osećala sam se strašno usamljeno, panični napadi, napadi anskioznosti sa pitanjem šta sam do sada radila. Pitala sam se šta radim, jedem u ovom gradu rižu i kečap, nemam maletne šta da jedem. Nisam imala obraza od roditelja bilo šta da tražim jer je otac bio bolestan, živeli su samo od njegove penzije. Bilo mi je glupo da ja prava i zdrava tražim, sama sam htela i eto mi sad. Shvatila sam da ne može tako i da treba da krenem na psihoterapiju da se malo „reprogramiram“- ispričala je pevačica u Pričaonici Sanje Ćulibrk koja je donela odluku da se vrati u Sanski most i počne ispočetka.

sejla z

Kako ističe u tom periodu je ponovo „procvetala“, čemu je doprinelo i upoznavanje sa sadašnjim suprugom o kome je i ranije čula lepe reči, a koji je u tom periodu zapratio na društvenim mrežama i odlučio da joj se javi.

– Znala sam odmah iako nisam htela sebi to da priznam, vodila sam se racionalnim, ali kada se uključe emocije, to je tako– rekla je Šejla koja je 21. maja prošle godine izgovorila sudbonosno „da“ Arminu Zoniću koji joj je danas najveća podrška.

Pevačica priznaje da je doživela krizu identiteta kada je shvatila da je njen talenat neiskorišćen, a na nagovor supruga počeli su sa njenom promocijom na društvenim mrežama, a zatim je uticao na nju da se prijavi za „Zvezde Granda“.

 Ljudi često misle da je Armin samo moj suprug. Ja ne bih bila danas ovde u takmičenju da nije njega. Dvoumila sam se da li da se prijavim, da li sam dorasla tim stvarima, da li je ovaj svet za mene. Muzika jeste nešto što ja živim, ali da nije njega ja se ne bih pojavila, podržao me je. On vodi sve moje društvene mreže, on je kreator svih objava. Nije on mene ubedio da moram da se prijavim, samo mi je govorio šta su benefiti, šta nedostaci i ja sam izvagala– rekla je u jednom razgovoru za Grand.

IMG 8030

Na pitanje kakvi su joj planovi nakon pobede, Šejla je sa osmehom odgovorila:

-Više nema povratka nazad, sad samo napred i jako (smeh). Idem dalje da snimam svoje pesme i spotove, da gradim svoju karijeri. Ovo je definitivno bila odskočna daska, stepenica za moj put u nešto mnogo veće.

Uoči finala Šejla Zonić za Grand je rekla da ne želi da pobedi zahvaljujući organizovanom glasanju, već da želi da trijumfuje samo ukoliko ukoliko region smatra da ona to zaista zaslužuje.

-Smatram da je ovo bila zaslužena pobeda! Od početka sam videla koliku armiju imam iza sebe, osećala sam da imam oslonac i zaista nije bilo potrebe za tim, nego da sve bude fer-plej- istakla je novopečena pobednica „Zvezda Granda“.

SEJLA ZONIC FOTO MUNJA 42 ok

Šejla je pred finale osetila i negativnu stranu popularnosti koju je stekla tokom učešča u takmičenju. U eri društvenih mreža, tik pred finale, Zonićeva je naišla i na negativne komentare koji su je veoma zaboleli.

-Iskreno, teško mi je palo to, nije mi to trebalo, ma nikome to nije trebalo. Bilo je stresno samim tim što je finale tu, svi smo ushićeni, hoćemo da damo sve od sebe i da naša publika glasa za nas. Iskreno, to sve me je poljuljalo još na tonskoj probi i bila sam baš loše, ali tu je podrška muža i roditelja, mentorke koja mi je rekla ‘idi i gazi’- priznala je Šejla Zonić.

BONUS VIDEO: Šejla Zonjić – Prvi intervju nakon pobede

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: A.Dačić