Saša Popović se uključio u emisiju iz svog doma, emotivno govorio o Grandu: „Imali smo nesreću, Brena i ja nismo mogli da sanjamo da ćemo dočekati 2024.“ VIDEO

U duhu jubileja 25. godina „Grand porodukcije“ i 10 postojanja televizije, voditelji Vesna Milanović i Siniša Medić upriličili su posebno slavljeničko izdanje emisije „Zvezde Granda Specijal“, u kojoj se iz svog doma na Bežanijskoj Kosi uključio osnivač, a sada kreativni direktor produkcije Saša Popović.

Saša je tokom emisije otkrio kako je najuspešnija produkcijska kuća na Balkanu počela sa radom.

VESNA MILANOVIC I SINISA MEDIC ZGS SNIMANJE 10042024 FOTO MUNJA3 ok 1

Saša Popović okrio kako je došao na ideju da osnuje Grand

-Srećan sam i ponosan što smo dočekali punih 25 godina da traje „Grand“ produkcija. Pre 26 godina kada smo Brena i ja otvarali produkciju, nismo mogli ni da sanjamo da će te 1998. godine u oktobru mesecu, kada smo registovali „Grand“, da ćemo dočekati ovu 2024. – rekao je ponosno Saša Popović i dodao:

-Imao sam ideju da to bude neki veliki studio, sa publikom, sa šou programom. Onda sam se dogovorio sa Željkom Mitrovićem da napravimo na televiziji „Pink“ nekoliko emisija kao frima „Grand“ produkcija, pod nazivom „Grand Šou“, „Grand Parada“, „Zvezdano nebo“, „Narod pita“, kasnije naravno i „Zvezde Granda“ i poslednja od svih emisija je „Nikad nije kasno“.

25 GODINA GRANDA.06 41 46 08.Still008

Puni volje, želje i entuzijazma Saša i Lepa Brena krenuli su da osvajaju estradnu scenu i da postavljaju nove televizijske standarde, ali je na putu dugom 25 godina bilo i teških momenata koje su zajedno prevazilazili.

-Mi smo na kraju tog 3. decembra 1998. godine počeli sa emitovanjem prve emisije iz studija „Braće Stamenković“ ovde u Beogradu. Posle onog studija RTS-a, to je bio najlepši studio kod nas u Srbiji i u regionu. Mi smo ga zaista opremili jako lepo, napravili nove scenografije, osmislili kako će da ide i tako smo krenuli. Međutim, imali smo jednu veliku nesreću da se krajem 1999. godine taj studio zapalio i onda smo nekih četiri, pet meseci morali da zaustavimo snimanje, da bi u aprilu mesecu 2000. godine krenuli ponovo iz studija u „Avala filmu“ – dodao je Popović u emisiji „Zvezde Granda Specijal“.

Saša Popović ponosan na uspeh „Grand produkcije“: „Trajemo i trajaćemo“

25 GODINA GRANDA.06 42 21 05.Still006

Kreativni direktor „Granda“ ne krije da je ponosan i na činjenicu da su od prvog momenta postojanja „Grand produkcije“ njen deo bila i najveća imena iz sveta voditeljstva i televizije.

-Sećam se da smo u to vreme imali velike bardove kada su voditelji u pitanju. Tu je bio Tozovac, pa Čobi, pa Milovan Ilić Minimaks, Dragana Katić, Tamara Raonić, Suznana Mančić i ja sam nešto vodio. 2004. godine počeli smo sa novim formatom, a to su naravno „Zvezde Gradna“ koje evo i danas, zajedno sa svim našim emisijama obaraju rekorde kada je gledanost u pitanju– istakao je on.

25 GODINA GRANDA.06 43 37 19.Still007

Danas „Grand produkcija“ i „Grand televizija“ prizvode emisije koje daju prliku pevačima da se pokažu na velikoj sceni, ali i aktivno učestvuju u građenju njihovih karijera. Emisije koje se emituju na nacionalnoj frekvenciji obaraju sve rekorde gledanosti, a tako je i kada je u pitanju gledanost „Grand“ televizije koja se gleda putem kablovskih operatera širom sveta.

-Žika Jakšić je 2015. godine u okviru „Grand“ produkcije pokrenuo i „Nikad nije kasno“, emisiju koja je zaista jedan divan format i koji je već eto devetu godinu lepo zaživeo. Jednostavno, sve te emisije koje smo pravili, radili smo ne da budu za jednu sezonu, nego da budu emitovane i prikazivane ne znam tri, četiri ili deset godina. „Zvezde Granda“ su počele 2004. godine, traju punih dvadeset godina. Mislim da će „Zvezde Granda“, „Zvezde Granda Specijal“, „Praktična žena“ još dugo trajati. „Grand“ se trudio da uvek ima nešto novo što će publika zaista voleti i što će trajati i trajati. Mislim da Boga mi, trajemo i trajaćemo – kazao je ponosno onsivač „Granda“.

25 GODINA GRANDA.06 43 38 01.Still003

Za sam kraj razgovora u emisiji „Zvezde Granda Specijal“, Saša se malo našalio, pa je uz svog kućnog ljubimca poslao poruku koja je nasmejala sve u gledaoce.

-Šteta što ne zna da peva i njega bi stavili u „Zvezde Granda“, možda napravimo i neku emisiju za životinje – zaključio je kroz smeh Saša Popović, a video pogledajte na početku teskta.

BONUS VIDEO – Saša Popović na snimanju „Zvezda Granda“ u novoj besnoj mašini

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/Grand,
Autor: A.Milinković