Login/Registracija

NISU ZAPOSTAVILI OBRAZOVANJE: Ove fakultete su završili učesnici „Zvezda Granda“!

Brojni takmičari „Zvezda Granda“ ostvarili su zavidnu karijeru nakon učešća u ovom takmičenju, a neki od njih su se vremenom povukli sa scene.

Mnogi pevači koje smo upoznali u ovom šou-programu, nisu zapostavili ni svoje školovanje, uprkos uspehu koji su doživeli na estradi.

Tako je Stefan Petrušić, pobednik pete sezone „Zvezda Granda“, nakon trijumfa napravio pauzu u karijeri.

On je odlučio da završi prava, što mu je pošto za rukom i danas radi kao pravnik, ali se ni muzike ne odriče.

dc69b7faf49db1119aa60bd6aefc6df014ab34b8

Pevačica Jelena Kostov 2014. godine je diplomirala na Muzičkoj akademiji, na odseku za opštu muzičku pedagogiju.

-Srećna sam što sam završila Muzičku akademiju i što sam sada diplomirani teoretičar umetnosti. Ako se jednog dana umorim od pevanja, moći da predajem deci u školi – rekla je ona tada, ali još uvek ne namerava da napusti scenu.

26527fb8aee83383d776fcfc8cf39c453d855ed3

I Sandra Rešić, ćerka pokojnog pevača Nina Rešića, akademski je građanin. Kako je jednom prilikom ispričala na televiziji, ona je završila dva fakulteta: novinarstvo i glumu.

Lijana Savić je svojim talentom oduševila mnoge kada se pojavila u „Zvezdama Granda“.

Ona je završila Medicinski fakultet u Novom Sadu, ali je istakla da joj je muzika ipak prioritet.

-Moj prvi momenat i dodir sa muzikom se desio kada sam imala samo sedam godina, tada sam pobedila na jednom dečjem festivalu u Herceg Novom. Međutim, kako sam tada bila izuzetno mala, svi su doživljavali ovu situaciju samo kao lepu uspomenu. Nakon završene osnovne škole sam upisala medicinsku, a onda i medicinski fakultet koji sam završila u roku. Ipak, negde u nekom tinejdžerskom periodu, nakon jedne karaoke žurke, na kojoj sam jel’te morala da se „dohvatim“ mikrofona, drugari su me ubedili da počnem da pevam i nije mi mnogo trebalo. Danju sam učila i pripremala ispite, a noći sam provodila pevajući po mnogim klubovima u Novom Sadu, ali i širom zemlje, i tako sam zavolela ovaj posao – rekla je Lijana svojevremeno za domaće medije, a prenosi Nova S.

Marina Radosavljević Maki nedavno se našla u centru skandala kada se u javnosti pojavila informacija da je pretučena u Vrnjačkoj banji.

Tada su isplivali mnogi detalji iz njenog privatnog života, a između ostalog i to da ima diplomu Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Hana Mašić završila je takođe Ekonomski fakultet, ali u Zagrebu i može se pohvaliti zvanjem magistra ekonomije.

Nikolina Kovač postigla je zavidan uspeh nakon „Zvezda Granda“, a mnogi ne znaju to da je završila Filozofski fakultet u Sarajevu, smer žurnalistika.

Dušanu Svilaru su tokom ovog takmičenja mnogi predviđali sjajnu karijeru, a on danas nije mnogo prisutan na estradi već peva u operi. Dušan je završio osnovne i master akademske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

58f19b5542f8a8dcd1f20920897f503374075011

Isti fakultet 2015. godine završila je i Tamara Dragić koja je, baš kao i Svilar, završila i master na ovom fakultetu.

69f93041bcd73c6d630fc972362f7299ebbf2da7

Nedavno se na društvenoj mreži Instagram i prošlogodišnja učesnica Sandra Mladenović pohvalila da je upisala fakultet. Ona je odabrala Filozofski fakultet u Nišu nakon završene srednje medicinske škole.

Foto: Z.K.Munja/Instagram,
Autor: A. Milinković