„Baba se molila Isusu Hristu, deda je klanjao“ Marija Šerifović otkrila istinu o svom poreklu

ZIRI ZG SNIMANJE 16102023 FOTO MUNJA 4 ok

U jeku skandala oko Selme Bajrami i njenog pokazivanja nacionalnog obeležja na nastupu, oglasili su se mnogi pevači koji su osuđivali njen potez, dok su joj drugi stali u odbranu.

Od tad polemiše se o tome da li pevači treba da ističu nacionalnu pripadnost, a Marija Šerifović vrlo je odsečna po tom pitanju.

IMG 9384

Ona se osvrnula na goruću temu i tim povodom otkrila svoje poreklo.

-Ja prezirem bilo kakve raspodele. Prezirem bilo kakva opredeljenja na nacije, veroispovesti..Zašto? Pa evo, na primer, moja baba se zvala Draginja. Rođena je u Šumadiji, u Kragujevcu. Molila se Isusu Hristu. A sa duge strane, moj deda je bio musliman. On je čovek klanjao, molio se Alahu i tako dalje– rekla je Marija u emisiji „Pusti brigu“ i nastavila:

Ne delim ljude uopšte, mogu samo da delim da li si dobar ili si smeće. Ako mi koji se bavimo muzikom nećemo da spajamo sve te ljude i ako muzika nije ta, svi mi na ovom Balkanu, onda sve da ode dođavola.

MARIJA SERIFOVIC ZG SNIMANJE 10102023 FOTO FILIP ok

Podsetimo, Marija je pre godinu dana uradila DNK test kako bi saznala svoje pravo poreklo.

-Šerifovići su bili ozbiljni bogataši u Vranju i krenula sam da kopam i da vidim ko su bili i šta su bili. Postoje razne stvari u gradskom muzeju od strane mojih pradedova, ali saznaću, pošto želim baš precizno da se bavim time… Čak sam nedavno i uradila jedno DNK istraživanje, moje genetsko odakle sve vučem korene. To se radi putem pljuvačke i to istraživanje traje nekih 45 dana i onda dobijate precizno geografski odakle potiču vaši koreni- rekla je pevačica u emisiji „Sceniranje“ i dodala:

-Dakle, mene ima gde me nema… Nema me u Kini, Australiji i na Novom Zelandu, ali 60,9 posto je to Grčka i Balkan, što je i logično imajući u vidu našu istoriju. Tu sam saznala još i da imam problem sa glutenom. Zabavno je znati odakle potičete.

(Kurir)

BONUS VIDEO: Marija Šerifović uživo peva Karleušinu pesmu

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: Grand