Login/Registracija

Ko je bio Nemanja Vuković? Od audicije za ZVEZDE GRANDA do saradnje sa Jelenom Karleušom: Njegova životna priča ledi krv u žilama

Kao bomba jutros je odjeknula vest da je nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“ Nemanja Vuković poginuo u saobraćajnoj nesreći. Od tad društvene mreže preplavile su oproštajne poruke od njegovih kolega, prijatelja i saradnika koji i dalje ne mogu da se pomire sa tim da Nemanje više nema.

Prerano ugašen život mladog Vukovića pogodio je i one koji ga nisu lično poznavali,a imali su priliku da ga gledaju u popularnom muzičkom takmičenju.

Nemanja se prvi put u „Zvezdama Granda“ pojavio kada je imao svega 18 godina. Na audiciji u Sarajevu predstavio se pesmom „Pariske kapije“ Harisa Džinovića, a ubrzo nakon toga dobio je poziv od „Grand produkcije“ da se pojavi u popularnom šouu.

Učestvovao u sezoni 2018/19, a mentorka mu je bila Jelena Karleuša koja je imala cilj da ga usmeri u pravom smeru.

Ne bih ja da ti pevaš Šerifa, Šabana i tako to. Ne moraš da pevaš ovakve ortodoksne narodnjake– rekla je Jelena, koja je dobila čast da mu bude mentor i iz njega izvuče ono najbolje što je pokazao već u sledećem pojavljivanju kada je za izvođenje pesama „Kap po kap“ i „Poslije mnogo vremena“ osvojio šest glasova.

Mislim da si odličan potencijal i mogao bi da napraviš pevačku karijeru. Imaš nevinost i čistotu u pevanju koja razoružava– oduševljen je ostao Đorđe David nakon ovog nastupa.

-Simpatično mi je to sve bilo. Ja bih volela da Jelena ima puno posla u trećem krugu i zato navijam da svi njeni prođu- našalila se tada Marija Šerifović, a Jelena je dodala da će posla imati i Ivana Peters koja vežba sa kandidatima. 

Tada je još uvek pohađao srednju Ekonomsku školu, a uporedo se bavio muzikom i nastupao po klubovima i restoranima.

Tokom takmičenja za Grand je izjavio da u slobodno vreme voli da šeta i izlazi sa društvom, a sebe je opisao kao tvrdoglavu i harizmatičnu osobu.

Muzički idoli bili su mu Aca Lukas i Peđa Medenica, sa kojim je kasnije i imao čast da sarađuje.

Nakon takmičenja Nemanja je krenuo da gradi svoj muzički put. Iz rodne Foče preselio se u Beograd i snimio nekoliko kavera, a pre dve godine objavio je i prvu solo pesmu pod nazivom „Pucamo“.

Njegovi prijatelji istakli su da je bio momak za primer i da mu je porodica bila na prvom mestu.

Ovog meseca Nemanja je trebao da održi koncert sa koleginicom Slađom Alegro koju je tragična vest duboko potresla.

 U šoku sam. Saznala sam pre par minuta. Divno dete. Trebali smo na Malti da radimo, ne znam šta bih rekla – rekla je pevačica za domaće medije.

Od mladog pevača preko društvenih mreža oprostile su se i kolege iz „Zvezda Granda“ sa kojima je bio blizak.

Mrzim kad me probude ružne vesti. Bože, da li je moguće? Ode još jedan mlad život i perspektivan pevač, užas. Nemanja dragi počivaj u miru-uz ove reči od kolege se oprostila Nevena Nensi Stojanović.

E moj ludače dobri. Gde ode? Počivaj u miru Božijem – napisala je Milica Atanacković.

NE PROPUSTITE I

Foto: Grand,
Autor: I. Ankić