„Na jednom kolu imam 16 miliona pregleda, ali su džepovi prazni“: Bosanac nikad žešće o estradi: „Od moje Džidže, pa dalje to se samo dere“ (VIDEO)

Harmonikaš i član žirija muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ Dragan Stojković Bosanac poznat je kao čovek koji nema dlake na jeziku, a to je dokazao nedavno kada je za Grand otvoreno govorio o estrad, zaradi i i kolegama.

Bosanac nikad butalnije o estradi

Dragan Stojković Bosanac nikad žešće opleo po estradi

Muzičar se u razgovoru dotakao prošlih vremena, pa je naglasio da su klubovi i urbana muzika koja se u snimanju programira promenili dosta toga kada je naša estrada u pitanju, i dodao da je kvalitet muzike mnogo lošiji danas nego ranije.

-Danas nema mecena, nemamo mi ni izdavača, ona ili on mora da plati sve. A najbolji zvuk se dobija sa muzičarima, a ne programiranjem. Današnji snimci kada se slušaju počev od moje Džidže, pa dalje to se samo dere, nema dinamike, nema svirke. Amerikanci to drugačije rade, oni prvo naprave demo snimke, pa čuju pesmu, a onda snimaju glas u Los-Anđelesu, pa bas u Čikagu, u Njujorku violine gude, pa sve onda sastave i tako se dobije kvalitet – rekao je on.

Dragan Stojković Bosanac nikad žešće opleo po estradi

Bosanac žetoko o kolegama i muzici danas

Bosanac je podvukao da je još jedan veliki problem za muzičare i autore nastao onog momenta kada je muzika prešla na digitalne mreže, gde nema velike zarade, pa tako danas pevači sve ređe snimaju albume.

-Kod nas je žaba videla da se konj potkiva, pa je i ona digla nogu. Ne možeš ti sa sirotinjom uraditi tako nešto. Možeš staviti logo od Mercedesa na Juga, ali Jugo ostaje Jugo. Osamdesetih godina se zarađivalo, ali se plaćao porez na ukupan prihod građana i to je bilo sve regularno. Ja danas na jednom mom kolu imam 16 miliona pregleda, ali su džepovi prazni, te pare su ništa u odnosu na to – kazao je Bosanac.

BONUS VIDEO – Dragan Stojković Bosanac na snimanju „Zvezda Granda“

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: A.Milinković