„Bio sam protiv ZVEZDA GRANDA, oni su mi napravili skretnicu u glavi“: Đorđe David iskreno o dolasku u žiri: „Bio sam zakinut za medijski prostor“ (VIDEO)

„Grand produkcija“ slavi 25 godina postojanja, ali i 10.rođendan televizije Grand, a u nedelji jubileja, poznati roker i član žirija „Zvezda Granda“, Đorđe David prisetio se svog dolaska u najveću produkcijsku kuću.

U razgovoru za Grand otkrio je kako je okoreli roker postao deo čuvene narodnjačke osmorke, ali i kako danas gleda na saradnju sa kreativnim direktorom i estradnim magom Sašom Popovićem.

-Od tih 25 godina, ja sam ovde od 2018. godine. Znači, ajde da kažemo punih pet, ušao sam u šestu godinu. Kao član žirija, moj doprinos je nešto što je trebalo vrednovati, ali baš da ću dobiti plaketu, to zaista nisam očekivao. Znači mi iz prostog razloga, jer ta promena koju sam ja doneo Grandu kad je repertoartska ponuda od strane kandidata u pitanju, definitivno od kuće i od onih koji vode Grand, istretirano kao dobra priča. Istretirano kao priča da se ovaj šou program više gleda, tako da mi iz te varijante znači i te kako. Pogotovo zato što me je Popović ovde uveo i desile su se neke dve promene do sada, kada je žiri u pitanju. Ja sam i dalje na svojoj poziciji, na svom mestu i mene raduje, čini me sretnim, hvala im na tome– objasnio je roker za Grand.

Untitled 1 46
Đorđe David

Đorđe je priznao da je u početku odbijao da bude deo Grandovog takmičenja, a otkrio je i ko je iz njegovog okruženja zaslužan što je uopšte pristao da bude član žirija „Zvezda Granda“.

Kao svaki roker koji je zakinut za medijski prostor, smatrajući da je sve to negde nepravda. Iskreno da kažem, ja sam bio neko ko je bio protiv toga. Međutim, trojka koja stoji iza mene bend Tomi, Đole i Džela, Ana sa kojom delim život zajedno sa Stašom, oni su bukvalno ljudi došli sa zastavom da pod obavezno ulazim u taj žiri, da ne pravim nikakvo pitanje i da se ne glupiram, jer je to stvar koja će i te kako značiti za ono što se zove bend. Definitivno su bili u pravu, iako su mlađi od mene bili su zreliji u tom trenutku i hvala im na toj vrsti podrške, vetra u leđa. Na tome što su mi okrenuli skretnicu u glavi, jer sam shvatio posle ovoliko dugo vremena da sam u poziciji da rokenrol koji je zakinut bude istreniran makar na 15 minuta, ako imamo takva dva kandidata u jednoj emisiji, plus komentare – poručio je Đorđe za Grand.

image 4 11
Đorđe David

Rok princeza kako su je mnogi nazivali, Aleksandra Slađana Milošević preminula je nedavno u 69. godini života, te se Đorđe prisetio njene karijere i dodao da je današnjoj omladini uskraćeno da primete rok vrstu muzike.

– Za mene je ona neko ko zaslužuje Aleju velikana apsolutno, jer je bila inovacija u svemu. Na njenim „dimovima“, na njenim repovima, na radu inovativnosti u najpozitivnijem smislu reči koje je ona imala. Čini mi se da postoji ta vrsta nepravednosti, pa čak i kad su nacionalne frekvencije u pitanju. Te emisije koje su ortodoksna roken-rol priča stalno idu u terminu iza deset, jedanaest sati uveče. Kada klinci koji bi to kao informaciju trebali da popiju, zapravo spavaju. Ne pruža se dovoljno prostora da mlade generacije dobijaju reciprocitet u muzičkoj ponudi. Nema nas preko dana na nacionalnim frekvencijama, a ni na radiju. Tako da, sve ovo što sam ja nabrojao meni uz Grandovu diplomu znači, jer sam u poziciji da moji kandidati – zaključio je u razgovoru za Grand.

Untitled 1 47
Đorđe David

BONUS VIDEO: Đorđe David doneo poklone za domaćice u žriiju

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Z.K.Munja / F. Pavlović,
Autor: K. Marković / A. Dačić