Antoniju Čerkez iz BiH napali zbog hrvatskog dresa na Evropskom prvenstvu, pevačica svima zapušila usta: „Imam pravo da nosim šta hoću“

ANTONIJA CERKEZ ZG FOTO MUNJA 7 ok

Antonija Čerkez, pevačica i finalistkinja „Zvezda Granda“ iz Širokog Brijega, trenutno je u Nemačkoj, odakle prati Evropsko prvenstvo u fudbalu. Ipak, njena objava u hrvatskom dresu podigla je buru na društvenim mrežama.

Antonija je na svom Instagram profilu objavila fotografije u dresu hrvatske reprezentacije, nakon čega je naišla na osudu svojih sunarodnika iz Bosne i Hercegovine.

ANTONIJA CERKEZ 27 GOD. SIROKI BRIJEG BIH 36

Pevačica nikad nije krila da je hrvatskog porekla, a na udar koji je doživela zbog dresa odgovorila je u svom stilu.

Kako nikada ne komentarišete kada pevam „Bosnom Behar“, „Je l’ Sarajevo gde je nekada bilo“ i mnoge druge? Ne razumem čemu potreba čim objavim nešto, vezano za moju pripadnost, jer sam rođena kao Hrvatica, nosim i imam te papire, odmah lupati po tastaturi. Valjda imam pravo da obučem što god hoću, pri tome ne želeći nikoga uvrediti da se razumemo– rekla je i nastavila:

Jednako sam objavljivala kada je i BiH ulazila u neka prvenstva, znam da nije imala tolike uspehe u sportu, ali sam pružila podršku i bila uz istu. I uvek bih. Sad je Hrvatska tu i ne vidim koga ja vređam s ovom fotografijom?

Da sam obukla dres neke radnom države koja nije uopštee evo, sa Balkana, pitam se bi li uopšte bilo komentara – “Ti živiš u BiH, što nosiš to? Samo ljubav- zaključila je Antonija.

Podsetimo, Antonija je u finalu „Zvezda Granda“ ponosno predstavila svoju Hercegovinu, nastupajući u narodnoj nošnji i uz ansambl.

Uz korake trojanca, truse i linđa, kandidatkinja iz tima Dragana Stojkovića Bosanca priredila je neverovatan audio vizuelni performans u finalu koji je ispraćen gromoglasnim aplauzom.

Njen nastup u „Zvezdama Granda“ pogledajte u videu.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Z.K.Munja/F.Pavlović,
Autor: I. A.