Login/Registracija

„To je takva budalaština“, Željko Vasić progovorio o našoj muzičkoj sceni, pa otkrio kakav je šok doživeo sa poznatim pevačima (VIDEO)

4a008735754c241451e78cd4aeef733d1aee66ba

Željko Vasić jedan je od pevača koji su svoju karijeru izgradili isključivo kvalitetnom muzikom koja je pronašla put do srca publike.

Iako poštuje svaki muzički žanr, priznaje da ga sistem vrednosti i put kojim mnogi idu samo zbog novca užasava.

Sve smo sveli na matrijalno i po tome ocenjujemo da li nešto vredi ili ne vredi. Ne prodajemo krompir, ne može da se meri ko ima više nastupa, to je stvar ukusa. U Jugoslaviji je bila najpopularnija narodna muzika, ali da su svi išli tim putem ne bismo imali ni Riblju čirbu, ni Ekv ni koliko grupa i drugih muzičara da su svi išli tim putem. To je takva budalaština, danas su svi isti, a meni su prebacivali kada sam počinjao da ličim na Vladu Georgijeva. Ovo sad, ja ne znam ko peva uopšte, ovo je sve isto. Ja razumem i trendove, ali pogubili smo se u ovom sistemu vrednosti i to mi najviše suštinski smeta– iskren je Vasić.

zeljko vasic

Kao kantautor, priznaje da nije lako raditi i muziku i tekstove svojih pesama, ali da je vremenom naučio kako da se izborim sa određenim izazovim sa kojima se susretao na tom putu.

Vrlo je kompleksno, pre svega u odabiru pesmama, onda sam u jednom trenutku presekao i samo se prepustio. Koja god da mi se pesma desi, ja pustim gde će ona otići, da li kod mene ili put kod nekog mog kolege i te saradnje se kod mene dešavaju spontano jer ja nemam fioke za sebe– kaže Željko koji je svojevremeno doneo važnu odluku.

bdd9338452acad106d22f33eeeae69ee17710551

Bilo je mnogo pesama koje sam puštao relevantnim ljudima, i onda shvatiš da oni ne znaju toliko koliko govore da znaju. Rešio sam da sam ja taj koji je odgovoran i neću da krivim nikoga ni za uspeh ni za neuspeh– rekao je Vasić.

Zbog čega ne pravi dugoročne planove u životu saznajte u videu ispod.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: S. Čumić