Login/Registracija

Zbog jedne pesme Barbike uzimaju vrtoglavu cifru: „Uz nju bakšiš samo leti“

Od kada su bile deo takmičenja „Zvezde Granda“ pa do danas popularne Barbike žare i pale estradnom scenom, a posebno na privatnim veseljima gde uživaju status kraljica bakšiša.

Ipak, Grandova scena im je posebno draga budući da su na njoj napravile prve korake.

-Što se ne vrati ponovo vreme takmičenja?! (smeh) Ja bih želela da ponovo budem deo „Zvezda Granda“! Mnogo je bio lep posećaj, velika scena, kamere i taj adrenalin. Volim i dalje da gledam i pratim takmičenje, zapravo obe gledamo kad god imamo vremena- priznala je Barbika.

S obzirom da nastupaju širom regiona, Barbike su otkrile ono što mnoge zanima- koja pesma je najtraženija na njihovim nastupima.

-Većinom traže naše pesme, posebno našu prvu i poslednju pesmu „Ženi majka svoga sina“. I naravno ne može bez pesme koju imamo sa Dragim Domićem, ali definitivno najveći bakšiš leti uz numeru „Pustite me da se napijem“- otkrile su sestre.

Podsetimo, Barbike su nedavno otkrile da na njihovim nastupima lete šuške, ali da se ipak, pre nekoliko godina više razađivalo nego danas.

-Ranije je bilo da baci koliko ko hoće, a danas se to svelo na neki fiksni iznos. Retko kad neko da neki veći bakšiš – objasnile su pevačice i dotakle se romskih svadbi gde su svakog vikenda glavni gosti.

-Pa zaradi se više para na romskim svadbama, odgovor je jednostavan. To je zato što se duže radi, pa je i logično. Ume da potraje i po 48 sati. Sve počinje u 9 ujutru, u kući. Skupe se gosti, ide vezivanje kumova, to su ti takozvani običaji banatske svadbe. Jednom smo ostali od 9 ujutru do 9-10 sutradan ujutru, puna 24 sata. Ali isplatilo se – otkrile su Barbike.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović