Login/Registracija

„Sve je krenulo iz zafrkancije“: Kako je Halid Muslimović dobio nadimak PLAVI ČUPERAK?

Osamdesetih i devedesetih godina za Halidom Muslimovićem ludele se mnoge žene širom bivše Jugoslavije, a veliku pažnju osim glasa i stasa, privlačio je njegov premen kose ofarban u plavo. Upravo zbog njega pevač je dobio nadimak Plavi čuperak, a malo ko znako je zapravo kriv za taj plavi pramenčić.

Gostujući u emisiji „Zvezde Granda Specijal“, pevač je objasnio da je sve krenulo od zafrkancije. 

– Imao sam prijateljicu koja je imala salon u Sarajevu, pa smo na njen predlog hteli da stavimo neki pramenčić i da se zezamo. I ja napravim fotografiju za svoj drugi album sa tim plavim pramenom, i istog momenta su počeli da me zovu ‘Plavi čuperak’. Više nije bilo prostora za nazad, i to je trajalo. Kasnije sam čak dva puta pokušao da skinem pramenčiće, ali evo sad su sa božije strane krenule sede, tako da je pramen bio i ostao moj zaštitni znak – ispričao je pevač u emisiji.

Inače, Halid je nedavno izjavio da se umorio od scene, kao i da ne može da se navikne na novonastalu situaciju na estradi. 

– Ovo vreme nije ni slično onome kada sam počeo, kada sam gradio karijeru, imao velike koncerte i hitove. Ja pokušavam da se uklopim u ovo vreme i da narodu predstavim nove pesme i hvala Bogu do sad nisam promašio. Još sam tu, mada voleo bih da nisam više, da sam davno prestao sa pevanjem – izjavio je pevač i dodao da se malo umorio: – Previše je, 40 godina karijere nije malo!

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić