Švajcarska je pobednik Evrovizije 2024: Teya Dora zauzela 17 mesto u finalu

Hvataj 4

Večeras je održano finale „Evrovizije 2024“ u Malmeu na kojem je pobedu odneo predstavnik Švajcarske  Nemo Metler sa pesmom „The Code“.

Za dlaku je izmakla pobeda Baby Lasagna iz Hrvastke koji je nakon glasanja publike i žirija zauzeo drugo mesto.

Hvataj 5

 Predstavnica Srbije Teya Dora sa pesmom „Ramonda zauzela“ 17. mesto. Ona je od stručnog žirija dobila 17 poena, dok je od publike ukupno imala 32 poena.

4

Inače, iza zanimljivog umetničkog imena kojim se predstavlja krije se Marko Purišić rođen u Umagu 1995. godine, a malo ko zna kakve veze talentovani muzičar ima sa Srbijom, dok je ekipa Granda došla nedavno do nepoznatih informacija.

Marko potiče iz obrazovane porodice, a njegov otac studirao je u Beogradu gde je proveo mladost.

– Studirao je veterinu u Beogradu i družio se sa ljudima iz celog sveta koji su dolazili ovde zbog dobrih uslova studiranja. Važio je za pozitivnog mladića uvek spremnog da pomogne svima, međutim kada su počeli nemiri, napustio je Beograd i vratio se u Hrvatsku gde je ostao i osnovao porodicu. Svoju ljubav prema životinjama preneo je i na svoje bližnje, a iako Marko nije krenuo njegovim putem podržao je njegov talenat koji je bio očigledan od malena – počeo je priču izvor blizak našem portalu i dodao:

-Ostao je u kontaktu sa brojnim prijateljima koje je tada upoznao u Srbiji, ali i ostatku sveta i nije krio ponos kada mu je sin ušao u finale „Dore“ zbog čega je podelio link za glasanje kako bi i ostali mogli da podrže Baby Lasagnu. Situacije se nije promenila ni sada kada je Marko jedan od glavnih favorita za pobedu na „Evroviziji“ u šta i njegov otac čvrsto veruje, a nama njegovim poznanicima je drago i podržavamo ga svim srcem.

BONUS VIDEO – Ispraćaj Teya Dore na Evroviziju

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Youtube/Eurovision Song Contest,
Autor: A. Milinković