„Nije to sve lako izdržati“, Aca Sofronijević otkrio nepoznate detalje o funkcionisanju orkestra: „Hvala ljudima koji me trpe“

68cb236ccff87d7ac2c625ce92e46d7aec31c95d

Aleksandar Sofronijević i njegov orkestar jedan su od najtraženijih sastava na Balkanu, a i šire koji nastupaju gotovo 365 dana u godini. Iako rade punom parom, tvrde da su malo „povukli ručnu“ kako bi svako imao dovoljno vremena da se posveti privatnom životu, ali se njihov odnos prema poslu nije promenio.

Ceo orkestar zajedno sa tehničkim osobljem čini čak 18 ljudi koji pod Sofrinom palicom idealno funkcioniše, a u biti njihovog uspeha je kako ističu veliki rad, ali i ljubav koju svi gaje prema muzici.

Jako sam ponosan na sve te ljude i celu tu priču koja traje. Mi smo postali kao ozbiljna muzička porodica i i dalje uživamo u ovom poslu posle toliko godina, snimanja, emisija, koncerata, toliko sviranja, privatnih nastupa, uzduž i popreko celog sveta zaista sam ponosan na sve– kaže Sofra.

sofra so

Ipak, kao i u svakom poslu koji uključuje više ljudi, i u njihovom orkestru se javljaju trzavice koje su prirodni deo svakog odnosa.

Veliki je stres nekada, mnogo putovanja, malo spavanja i to sve nije lako izdržati. Svaka čast tim ljudima koji mene trpe, ja se trudim da budem maksimalno profesionalan i perfekcionista, što nije lako– priznaje Aleksandar koji ima velike planove za budućnost njihovom sastava koji je pevao sa najvećim imenima sa naše javne scene na šta su izuzetno ponosni.

5cc8ad15e4305b5a727548617c2a07e9dabc0469

Podsećamo, Sofra je nedavno na promociji „Rogatih“, otkrio svoj ljubavni status.

Ljubav je sloboda, a ja sada imam svoju slobodu. Srećan sam i ne bih mnogo da pričam o tome, želim privatan život da zadržim za sebe, ali bez ljubavi ne može da se živi. Ako je ljubav prava ona je bezuslovna i zato tvrdim da je ljubav sloboda i obratno – otvorio je srce priznavši da je njegova lepša polovina doktor za njegovu dušu.

-Večeras nije ovde jer radi treću smenu – rekao je Sofronijević ne želeći da otkrije ime svoje nove devojke.

-Mi smo veoma ozbiljni ali otom potom. Saznaće se kada za to dođe vreme. Moram da je krijem još malo – dodao je uz osmeh Aleksandar.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: S. Čumić