Aleksandar Sofronijević otkrio gde mu je devojka, pa se dotakao bivše: „Ljubav je sloboda“ (VIDEO)

DSC00601

Muzički sastav specifičnog naziva Rogati“ objavio je tri pesme posvećene preminulom članu grupe Aleksandru Saši Banjcu koji je preminuo pre dve godine i tim povodom sinoć na promociji okupio estradu.

Grupa u čijem je radu učestovao i Boris Režak priredila je veče puno emocija u jednom beogradskom restoranu, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim, kako gosti tako i same izvođače.

-Kao što ste videli, ja sam svoj govor morao da napišem jer smo se odlaskom Banjca pre dve godine mi prosto raspadali. Naša publika se plašila da se mi nećemo kao ljudi razići. U stvari nismo mi bili u pitanju kao klapa, nego smo se mi raspadali lično – rekao je Boris Režak koji je pustio i suzu tokom predstvaljanja pesama.

DSC00651

Njegov kolega sa muzičke scene Sergej Ćetković takođe je bio dirnut muzikom, atmosferom i čitavim događajem.

-Doživeo sam sve ovo jako emotivno. Znam ovu priču od ranije i čovek koji je sve ovo napravio na žalost nije tu da večeras slavi sa nama ali ja znam da je tu u svima nama jer je zaista ostavio jedan lep i neizbrisiv trag. Ostavio nam je svima osmeh na licu i svaki put kada se pomene njegovo ime, bez obzira na žal što ga nema uvek se nekako srce nasmeje – ispričao je Sergej, a Nikola Rokvić prisetio se da je karijeru započeo u isto vreme kada i Režak.

-Boris i ja smo se pojavili 2003. godine na Budvanskom festivalu. Veuje nas toliko godina jednog poštovanja – rekao je Nikola Rokvić koji ove godine kao i Režak obeležava dve decenije karijere.

DSC00648

Čitav projekat realizovan je u studiju Aleksandra Sofronijevića i pod okriljem njegove producentske kuće koja je po prvi put sarađivala sa jednim autentičnim pop-rok sastavom.

-Oni su vrhunski umetnici kojima je trebala podrška da taj njihov dar zvuči najbolje moguće. Došli su kod nas, snimili su. To je bilo, kolege znaju da se pesme snimaju mesecima. Mi smo za 7 dana uradili 3 pesme što je neverovatno. Vrhunska emocija pravog pevača, tekstovi su fantastični, melodije. nema ovakve muzike, ne snima se ovakva pop muzika – otkrio je Aleksandar kako je započela njegova saradnja sa bendom „Rogati“, a veče koje otvara dušu bilo je povod i da ga upitamo koliko ljubav utiče na njegove stvaralačke sposobnosti i koliko mu ona daje pokretačke energije.

-Ljubav je sloboda, a ja sada imam svoju slobodu. Srećan sam i ne bih mnogo da pričam o tome, želim privatan život da zadržim za sebe, ali bez ljubavi ne može da se živi. Ako je ljubav prava ona je bezuslovna i zato tvrdim da je ljubav sloboda i obratno – otvorio je srce Sofra priznavši da je njegova lepša polovina doktor za njegovu dušu.

-Večeras nije ovde jer radi treću smenu – rekao je Sofronijević ne želeći da otkrije ime svoje nove devojke.

-Mi smo veoma ozbiljni ali otom potom. Saznaće se kada za to dođe vreme. Moram da je krijem još malo – dodao je uz osmeh Aleksandar.

DSC00645

Sofronijević koji sarađuje i sa brojnim autorima, kompozitorima i tekstopiscima, otkrio je i da prostora za saradnju uvek ima, i odnosi se na sve, uključujući i njegovu bivšu devojku, TV voditeljka Sanja Ćulibrk koja takođe radi tekstove.

-Zašto da ne?! Ako Sanja napiše neki dobar tekst koji nam se dopadne, a da neko napravi melodiju, zašto da ne… Mi smo ostali u prijateljskim odnosima i to je sasvim u redu – zaključio je Aleksandar za Grand.

Kako je izgledao čitav događaj pogledajte u videu.

NE PROPUSTITE I

Foto: F.Pavlović,
Autor: A.Dačić