Login/Registracija

REKORDERKA: Ova pevačica je izdvojila skoro 100.000 EVRA ZA SPOT!

Poznato je da pevači moraju da izdvajaju pozamašnu sumu novca kako za pesmu tako i njenu ekranizaciju, a dobri spotovi umeju da koštaju i po par desetina hiljada evra.

Oni sa većim brojem nastupa, koje debelo i naplate, lako odreše kesu za kvalitetan spot koji će publici ostati i prepoznatljiv, pa se tako šuška da je jedna od najpopularnijih pevačica kod nas Aleksandra Prijović izdvojila čak 40 hiljada evra za ekranizaciju pesme “Zvuk tišine“ po kojoj ceo album nosi ime.

Međutim, rekorder u izdvojenoj sumi za jednon spot jeste velika zvezda Dragana Mirković, koja je davih devedestih godina iskeširala čak 90 hiljada evra za spot pesme “Za mene si ti“.

-Rađenje spota kompjuterom postoji već dve do tri godine u Americi, ono što gledamo već nekoliko godina na MTV i vidimo da je kompjuter dosta zastupljen u tim spotovima i to je nešto što sam ja, naravno, kao svaki čovek koji se bavi poslom koji voli, želela da i ja tako nešto imam. Da uradimo nešto drugačije, novije, da mi, u Jugoslaviji možemo da kažemo da imamo neki kompjuterski spot – rekla je Dragana pri premijernom emitovanju ovog spota na televiziji, osvrnuvši se malo i na samo snimanje spota.

Inače, raditi jedan kompjuterski spot stvarno nije jednostavno, posebno ovaj koji ćemo videti. To je rađeno trodimenzionalno, animacija je u pitanju i, bukvalno, snimanje tog spota je na prostoru gde je samo plavo platno iza mene, nema ničega što ćemo videti u spotu, osim mene, a u spotu ćemo videti i taj grad i tog lika MC Tigera – dodala je.

Dragana je danas jedna od najuspešnijih pevačica u našoj zemlji i regionu, a spot za pesmu “Za mene si ti“ važi za najskuplji spot koji je snimila neka muzička zvezda na ovim prostorima.

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: T. Bogavac/ Kurir