Tuga do neba: Preminuo pevač narodne muzike u 65. godini, poznato mesto i vreme sahrane

presa predrag drez
Foto/Printscreen Youtube RTS

Pevač izvorne i narodne muzike Predrag Drezgić Preša preminuo je u 65. godini života.

Sahrana će se obaviti danas, 1. marta u rodnom Dublju kod Bogatića, a opelo počinje u 12.00 časova ispred porodične kuće, a potom sahrana na mesnom groblju.

Veliko interesovanje za umetnost i muziku pokazao je u osnovnoj školi, pa je upisao i završio Srednju muzičku školu „Josif Marinković“ u Zrenjaninu, a potom visoko obrazovanje stekao na Muzičkoj akademiji.

Profesionalnu karijeru na estradi je počeo da gradi kao student. Učestvovao je u brojnim muzičkim televizijskim emisijama i koncertima narodne muzike, a raskošnim baritonom privukao je pažnju muzičkih stručnjaka i postao solista Radio Beograda za čiji muzički arhiv je snimio veliki broj trajnih snimaka izvornih i komponovanih pesama.

predrag drezgic presa

Snimio je deset solističkih albuma komponovane i izvorne muzike, uspešno se bavio komponovanjem i aranžiranjem.

Radio je kao nastavnik muzičke kulture i učenicima osnovne škole prenosio svoje veliko muzičko znanje i iskustvo, te su ga generacije pamte po vrhunskom radu i posvećenosti.

Za svoj rad, pre svega kao vokalnog soliste, kao i drugih aktivnosti u oblasti muzike i veliku profesionalnost dodeljen mu je status umetnika.

Predrag Drezgić Preša biće sahranjen u petak, 1. marta, na groblju u rodnom mestu Dublje kod Bogatića.

(Informer)

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Printscreen,
Autor: S. Č.