Crni dan za estradu: 20 dana nakon smrti supruge preminuo čuveni muzičar

preminuo time petrov
Preminuo Time Petrov

Danas je kako Grand saznaje život izgubio još jedan velikan iz sveta muzike. Kompozitor i gitarista Time Petrov preminuo je nakon kraće bolesti.

Preminuo Time Petrov

Time je bio jedan od autora velikih hitova naše muzike. Sarađivao je sa Majom Marijanom, Zoricom Brunclik, Zoranom Kalezićem, Lepom Lukić i mnogim drugim pevačima, a dugi niz godina je svirao i sa Šabanom Šaulićem.

Petrov je rođen u Makedoniji, a živeo je i radio u Beogradu.

Inače, njegova supruga Dragana preminula pre samo 25 dana kako saznaje Grand.

Ispraćaj na večni počinak održaće se sutra u selu Venčani, a opelo za pokoj duši biće održano u 11 sati u Beogradu.

Koliki je uticaj imao Time Petrov na put estradnih zvezda govorila je jednom prilikom pevačica Maja Marijana.

-Pevala sam dve godine kao radna pevačica, jedno veče je došao čuveni kompozitro Timne Petrov da me čuje na preporuku prijatelja. Sećam se da sam pevala neke pesme kao demo snimak da bi ih ponudio poznatim pevačima, ali nisu odmah pokazale interesovanje i sve te pesmu prilale su meni. Hvala im zbog toga. To su bile pesme „Ja nisam devojka lutalica“, „Št aje jablan među borićima“, „Anđeli ljubavi“… Moje pravo ime je Marijana Radovanović i predugačko je da se upamti, a s obzirom da mi je nadimak Maja kompozitor je predložio da spojimo nadimak i pravo ime i tako se rodila na estradi Maja Marijana – ispričala je pevalica jednom prilikom kako je njenom muzičkom putu kumovao Time.

preminuo time petrov

BONUS VIDEO: Komemoracija i sahrana Šabana Šaulića

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Z.K.Munja/Pixabay,
Autor: A.Dačić