ISPISAO JE ISTORIJU NARODNE MUZIKE: Estrada u suzama zbog odlaska velike legende

preminuo miodrag ilić

Legendarni tekstopisac Miodrag Ž. Ilić je preminuo u 74. godini, nakon duge bolesti, a iza sebe je ostavio velika dela.

Miodrag je jedan od najplodnijih tekstopisaca narodne muzike, a nažalost izdahnuo je 29. februara 2024. godine. Sahrana će se održati u utorak u 11 časova na groblju Orlovača.

preminuo miodrag ilić
Facebook/Miodrag Z Ilic

Preminuo Miodrag Ilić, tvorac najvećih hitova

Miodrag je rođen 24. oktobra 1950. u Šapcu. Ovaj pretalentovan diskografsko-estradni mag je dete mnogih ulica i kafana, ali i svedok i stvaralac istorije narodne muzike.

Miodrag je bio neizmerno talentovan i divan čovek, a estrada ne bi imala takve hitove da nije bilo njega. Umeo je čak i u kolima, dok se vozi da napiše nekoliko tekstova koji su nastali u roku od nekoliko minuta ili sati, a kasnije su postali najveći hitovi, hitovi koji traju i slušaju se već decenijama – rekao je izvor blizak Grand portalu.

Svojim stihovima podigao je stotine pevača i kompozitora, ali i nekoliko diskografskih kuća.

preminuo miodrag ilić
Facebook/Miodrag Z Ilic

Miodrag Ž. Ilić je jedan od rekordera po broju snimljenih pesama i megahitova među kojima su „Božanstvena ženo“, „Lepotica grada“, „Dobro veče izgubljena nado“, „Plavo oko, plakalo je“, „Oj, jarane, jarane“, „Bolna ti ležim“, „Hej, kafano, neću više“, „Verna u ljubavi“, „Stani da se pozdravimo“, „Dođi pod moj prozor“, „Ne zaboravi ovaj grad“, „Dajte mi da živim“, „Ružo moja najmiliji cvete“, „Svirajte mi za Željanu“, „Idi, široko ti polje“, „Moj život je moje blago“, „Moja dušo čista“, „Rodio se sin, mali gospodin“, „Dve smo sestre, dve sudbine“, „A gde smo ja i ti“, „Budi mi prijatelj“, „Kome naša ljjubav smeta“, „Volimo se, al’ se ne viđamo“, „Plitak potok, a voda duboka“, „Ti si moja šljiva ranka“, „Putuješ svetom, al’ Bosne nema“, „Bol do ludila“ i mnoge druge.

– Snimao sam mnogo, a nikad u životu nisam nudio svoje stihove kao neku robu na pijaci. Snimio sam oko 4000 pesama sa mojim potpisom, sarađivao sa 150 kompozitora i preko 300 pevača – dovoljno za jedan život. I pesma je rezultat druženja, atmosfere, saradnje i dogovora. Ako se ne spoje energije, tu ne pomaže i najveća pijaca i najveći honorar. Jednostavno, ne prihvatam da učestvujem na estradnom buvljaku, iako sam ekonomista po struci – rekao je on jednom prilikom, kako prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO: Šaban Šaulić i Aleksandra Prijović pevaju na slavi

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Facebook/Grand,
Autor: K.Marković