Login/Registracija

Pola estrade danas slavi Svetog Nikolu: Domaćice i domaćini pokazali kako poštuju običaje, a evo KO JE BIO NAJVREDNIJI (FOTO)

Srpska pravoslavna crkva i pravoslavni vernici danas slave Svetog Nikolu, jednog od najvećih hrišćanskih svetitelja koji važi za zaštitnika putnika, moreplovaca, ribara i splavara. Kako se u šali kaže: „Pola nacije slavi, a pola ide na slavu“ovaj praznik je među Srbima bez premca po broju ljudi koji ga obeležava,a uz slavski kolač, bogatu trpezu i u društvu porodice i prijatelja, danas slave i brojni pripadnici estrade.

Pripreme za slavu znaju da traju i po nekoliko dana, a Ivana Selakov juče je pokazala kako priprema prebranac koji je, inače, njen omiljeni slavski prilog.

Voditeljka Dragana Katić upalila je slavsku sveću i postavila slavski kolač kao i žito u svom domu odmah nakon ponoći ističući značaj koji ima ovaj verski praznik za nju i njene nakbliže.

Ovog jutra poranio je i Sloba Radanović kako bi ispoštovao običaje, što je pokazao i na svom Instagramu.

Danas je domaćin i Zoran Pejić Peja koji je iskoristio priliku da čestita Svetog Nikolu svima koji danas slave.

Kako imaju veliki krug prijatelja, Slađa Alegro i njen suprug sinoć su obeležili ovaj sveti dan sa porodicom i voljenim ljudima.

Iako radi punom parom, za bitne stvari u životu Aleksandar Sofronijević uvek odvoji slobodno vreme, a danas je uz čašicu rakije poželeo svima da u zdravlju slave.

Svetog Nikolu u velikom društvu slave i Ceca Ražnatović kao i njena kuma Viki Miljković, ali verujemo da su im trenutno pune ruke posla, pa će fotografije svojih trpeza podeliti kasnije.

Ekipa portala Grand.Online ovom prilikom čestita slavu svima koji je danas obeležavaju.

Foto: Instagram,
Autor: S. Čumić