Login/Registracija

POSLEDNJA VOŽNJA KROZ RIM: Baklje, navijačka pesma i jecaji porodice odzvanjaju Italijom (FOTO)

Legenda srpskog fudbala Siniša Mihajlović biće sahranjen danas u Bazilici „Svete Marije, anđala i mučenika“ u Rimu.

Nakon opela u Bazilici koji su služili vladika Andrej i katalički sveštenik, kovčeg sa telom legendarnog fudbalera izneo je Dejan Stanković, Sinišin veliki prijatelj i saborac, zatim Marko Arnautović fudbaler Bolonje.

Hiljade ljudi okupilo se ispred Bazilike kako bi odala počast Mihajloviću, a iza kovčega bili su njegovi najdraži, neutešna supruga Arijana i njihovo petoro dece.

Reka navijača gromoglasnim aplauzom pozdravila je legendu evropskog fudbala koji je krenuo svoju poslednju vožnju kroz Rim.

Povorka sa telom Siniše Mihajlovića ispraćena je uz apaluz, vijorenje zastave Jugoslavije i Lacija, ali i uz navijačku pesmu Lacija i baklje u boji fudbalskog kluba čiji je godinama bio deo.

Sinišinu sliku su poslednji put poljubili supruga i deca, kao i Mihajlovićeva majka.

Podsećamo, MIhajlović će biti sahranjen u krugu porodice, po želji njegovih najbližih.

Podsećamo, Siniša je nakon tri godine jake borbe sa leukemijom, na žalost poklekao. Iako je poslednji autom snage i volje ulagao u ozdravljenje, bolest je bila jača.

Tokom najvažnije životne borbe imao je veliku podršku supruge i dece, kao i prijatelja i ljubitelja fudbala.

Siniša je uvek rado isticao odakle potiče, od oca Srbina i majke Hrvatice, a nakon rata u Hrvatskoj gde je rođen, izjašnjavao se kao Jugosloven. Čak i kada mu je porodična kuća u Borovom Selu spaljena i kada je došao u Srbiju, za koju je celog života smatrao svojom domovinom, nije imao ni trunku mržnje niti ogorčenosti. Tako je učio i svoju decu – da vole svoje, a poštuju tuđe.

Mlađe generacije ga pamte kao strogog i pravičnog trenera koji je uvek znao da motiviše svoje igrače. Sugrađanima je uvek davao primer odvažnog i humanog čoveka koji je znao svima da udeli kompliment.

Sa Dejanom Stankovićem bio je veoma blizak i bio mu je velika podrška kada je Deki potpisao za italijanski klub i preselio se u Rim. Prve italijanske reči i manire Stanković je naučio upravo od Siniše, te je nakon Mihine smrti Dejan dao obećanje njegovoj porodici da će voditi računa o njima.

Foto: Printscreen RTS,
Autor: J. Jović/ I. Ankić