POSLEDNJA VOŽNJA KROZ RIM: Baklje, navijačka pesma i jecaji porodice odzvanjaju Italijom (FOTO)

porodica

Legenda srpskog fudbala Siniša Mihajlović biće sahranjen danas u Bazilici „Svete Marije, anđala i mučenika“ u Rimu.

Nakon opela u Bazilici koji su služili vladika Andrej i katalički sveštenik, kovčeg sa telom legendarnog fudbalera izneo je Dejan Stanković, Sinišin veliki prijatelj i saborac, zatim Marko Arnautović fudbaler Bolonje.

Hiljade ljudi okupilo se ispred Bazilike kako bi odala počast Mihajloviću, a iza kovčega bili su njegovi najdraži, neutešna supruga Arijana i njihovo petoro dece.

bazilika 2 1

Reka navijača gromoglasnim aplauzom pozdravila je legendu evropskog fudbala koji je krenuo svoju poslednju vožnju kroz Rim.

Povorka sa telom Siniše Mihajlovića ispraćena je uz apaluz, vijorenje zastave Jugoslavije i Lacija, ali i uz navijačku pesmu Lacija i baklje u boji fudbalskog kluba čiji je godinama bio deo.

sinisa sahrana 2

Sinišinu sliku su poslednji put poljubili supruga i deca, kao i Mihajlovićeva majka.

Podsećamo, MIhajlović će biti sahranjen u krugu porodice, po želji njegovih najbližih.

sahrana hiljade ljudi
baklje

Podsećamo, Siniša je nakon tri godine jake borbe sa leukemijom, na žalost poklekao. Iako je poslednji autom snage i volje ulagao u ozdravljenje, bolest je bila jača.

Tokom najvažnije životne borbe imao je veliku podršku supruge i dece, kao i prijatelja i ljubitelja fudbala.

Siniša je uvek rado isticao odakle potiče, od oca Srbina i majke Hrvatice, a nakon rata u Hrvatskoj gde je rođen, izjašnjavao se kao Jugosloven. Čak i kada mu je porodična kuća u Borovom Selu spaljena i kada je došao u Srbiju, za koju je celog života smatrao svojom domovinom, nije imao ni trunku mržnje niti ogorčenosti. Tako je učio i svoju decu – da vole svoje, a poštuju tuđe.

Mlađe generacije ga pamte kao strogog i pravičnog trenera koji je uvek znao da motiviše svoje igrače. Sugrađanima je uvek davao primer odvažnog i humanog čoveka koji je znao svima da udeli kompliment.

Sa Dejanom Stankovićem bio je veoma blizak i bio mu je velika podrška kada je Deki potpisao za italijanski klub i preselio se u Rim. Prve italijanske reči i manire Stanković je naučio upravo od Siniše, te je nakon Mihine smrti Dejan dao obećanje njegovoj porodici da će voditi računa o njima.

Foto: Printscreen RTS,
Autor: J. Jović/ I. Ankić